вівторок, 08 жовтня 2013 13:36

Онищенко знов заблокував "потік" грузинського вина на російський ринок

Онищенко знов заблокував "потік" грузинського вина на російський ринок
Фото: aif.ru

Російська санслужба не допустить на російський ринок 28 зразків алкогольної продукції, які представили для держреєстрації грузинські виробники. Про це повідомив глава відомства Геннадій Онищенко, передає " Інтерфакс - Україна ".

"За результатами експертизи за останній тиждень оформлено 28 експертних висновків про невідповідність представлених зразків продукції заявленим вимогам ", - сказав він.

За його словами, серед 28 забракованих алкогольних виробів - продукція грузинських компаній "Імеді -96", " Шухман Wines Georgia ", "Брати Асканелі ", " Ахалшені -2005" і т.д.

"Все це змусило нас знову засумніватися у бажанні грузинської сторони вибудовувати довгострокові стабільні і цивілізовані відносини, змістовною основою яких може бути лише стабільна якість продукції, що поставляється на російський ринок виноробних виробів" , - повідомив Онищенко.

"Така велика кількість негативних висновків, причому, на реєстрацію видів продукції, яка повинна бути еталонною, свідчить про те, що не всі виробники вина Грузії винесли уроки з багаторічної ситуації, яка у нас була", - сказав він.

"Це дає нам всі підстави для можливого перегляду нашого ставлення до намірів грузинської сторони налагодити ділові партнерські відносини", - сказав Онищенко.

Він заявив, що на тлі зростання числа забракованих видів грузинської продукції, " абсолютно по -іншому виглядає ситуація з державою Абхазія".

"Абхазія протягом усіх останніх років поставляє на російський ринок продукцію, яка не викликає серйозних претензій до якості ", - сказав глава Росспоживнагляду.

Як відомо, в результаті російсько-грузинської війни 2008 року Абхазія і Південна Осетія за підтримки Росії заявили про свою незалежність. Крім Росії їх незалежність визнали лише кілька країн.

Зараз ви читаєте новину «Онищенко знов заблокував "потік" грузинського вина на російський ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути