Ексклюзиви
середа, 23 березня 2022 06:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Один з найбільших французьких банків Crédit Agricole повністю зупиняє роботу в Росії

Один з найбільших французьких банків Crédit Agricole повністю зупиняє роботу в Росії
У дочірній компанії Crédit Agricole в РФ працюють 170 росіян. Фото: facebook.com/CreditAgricoleUkraine

Один з найбільших банків Франції Crédit Agricole вирішив повністю призупинити свою діяльність у Росії.

Припинити надання послуг в РФ планують у найближчі тижні, заявили на офіційному сайті Crédit Agricole.

"Група зв'язалася зі своїми міжнародними корпоративними клієнтами, щоб встановити умови припинення послуг, що надаються на місцевому рівні Crédit Agricole CIB, які набудуть чинності в найближчі тижні", - пишуть у заяві.

Перед цим група припинила тільки нове фінансування російських компаній і всю комерційну діяльність на території країни-агресора.

"Дочірня компанія Crédit Agricole CIB в Росії налічує 170 російських співробітників, вона не займається роздрібною банківською діяльністю і отримала чистий прибуток у розмірі €3,7 млн минулого року", - зазначають у банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід думає "вигнати" Росію із G20 - ЗМІ

У Crédit Agricole також висловилися про свою політику щодо України, яка відбиває російську військову агресію, та нагадали про "свою солідарність з першого дня конфлікту".

"Акція солідарності в першу чергу присвячена населенню України та її українським співробітникам, постраждалим від війни. Пріоритетом групи з початку війни було забезпечити безпеку і надати обладнання та фінансову підтримку 2400 українським співробітникам Crédit Agricole: вони все ще знаходяться на території, вони як і раніше мобілізовані для забезпечення продовження основної банківської діяльності. Створено резервний фонд солідарності для підтримки наших співробітників, які постраждали від війни на повну силу", - йдеться в заяві.

За минулу добу низка світових компаній запровадили санкції проти Росії, яка пішла війною на Україну. Міжнародний розробник антивірусного програмного забезпечення і рішень у сфері комп'ютерної безпеки ESET зупинив продаж продуктів у РФ та Білорусі. Водночас Шведський банк Skandinaviska Enskilda Banken припинив свої операції в РФ. Нафтосервісна компанія KCA Deutag зупиняє туди нові інвестиції. А власники системи тестування англійської мови IELTS тимчасово зупинять в Росії реєстрацію на іспити.

Зараз ви читаєте новину «Один з найбільших французьких банків Crédit Agricole повністю зупиняє роботу в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути