Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2012 16:01

Одеському аеропорту дали 45 гектарів землі в оренду на 49 років

Одеському аеропорту дали 45 гектарів землі в оренду на 49 років
Фото: aviakvitok.com

Одеська міська рада своїм рішенням передала в оренду на 49 років ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" (ТОВ "МАО") 45,09 га поруч з комплексом аеропорту.

Згідно з рішенням міськради, від цієї ділянки спочатку добровільно відмовилася комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Приватна ж компанія отримала землю за орендну плату в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки цієї ділянки.

За словами одного з депутатів Одеської міськради Олександра Шермета, таким чином, ця земля обійдеться компанії в 5 млн грн на рік.

Землі належить до земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Окремим пунктом міськрада прописала у своєму рішенні вимогу укласти договір оренди землі протягом трьох місяців, і якщо договір укладено не буде, то відставив за собою право в односторонньому порядку скасувати це рішення, без відшкодування замовнику витрат, пов'язаних з розробкою землевпорядної документації щодо відведення земельної ділянки .

Крім того, міськрада звільнила комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Одеса" від обов'язкового перерахування до міського бюджету 25% прибутку.

Згідно з рішенням, КП "МАО" зможе не платити в міськбюджет прибуток, отриманий за період з 1 січня по 31 грудня поточного року.

Нагадаємо, Одеська міськрада на початку липня 2011 дав згоду на участь у спільному підприємстві ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", створеному для реконструкції КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Другим учасником СП стало ТОВ "Odessa Airport Development Ltd.", статутний капітал якого становить близько 1 тис. грн. Частка Одеської міськради в СП становила 25%, при цьому міськрада внесла в статутний капітал майно Одеського аеропорту загальною вартістю 118,4 млн грн.

Статутний капітал СП повинен сягнути 473,4 млн грн. Частину, що залишилася, повинна була внести приватна компанія.

Станом на грудень 2012 року інвестори тільки почали будувати новий пасажирський термінал. Реконструкція злітно-посадкової смуги та інших споруд аеропорту не ведеться.

СП ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" Одеська міськрада вирішила створити в кінці квітня 2011 року з метою реконструкцііаеропорта і передати йому частину його майна. Тоді влада міста оцінювали вартість реконструкції приблизно в $180 млн і планували залучити для цих цілей міжнародний консорціум у складі австрійської компанії "Аеропорт "Відень", іспанської Ineco, "Украеропроекту", Macquarie International Infrastructure Fund, Європейського банку реконструкції та розвитку і проектанта Odessa Airport Development.

Основні споруди аеропорту "Одеса" було зведено в 1960-1961 роках. У 1982-му побудований вантажний термінал.

Підприємство забезпечує польоти повітряних суден близько 20 вітчизняних і зарубіжних авіакомпаній в 60 країн світу. За частотою та кількістю вильотів Одеський аеропорт займає друге місце в Україні після міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ).

Зараз ви читаєте новину «Одеському аеропорту дали 45 гектарів землі в оренду на 49 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути