Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2014 09:14

Одеський припортовий, "Турбоатом", "Азовмаш" і "Сумихімпром" хочуть пустити з молотка

Одеський припортовий, "Турбоатом", "Азовмаш" і "Сумихімпром" хочуть пустити з молотка
ФДМ планує продати ОПЗ, "Турбоатом", "Азовмаш" і "Сумихімпром". Фото: obozrevatel.com

Фонд державного майна (ФДМ) цього року планує продати Одеський припортовий завод, "Турбоатом", "Азовмаш" і "Сумихімпром".

Ці підприємства внесені до переліку з 137 об'єктів груп "В" і "Г", запланованих до продажу в 2014 році. ФДМ затвердив його вчорашнім наказом.

ФДМ уточнює, що для приватизації ОПЗ, "Турбоатому" та "Азовмаша" необхідно прийняття відповідного рішення Кабінету міністрів. Крім того, "​​Турбоатому" необхідно привести свою діяльність у відповідність до вимог закону про АТ.

У переліку також залишилися у держави блокпакети по 25% енергогенеруючих компаній, "Київенерго" і облгазів, рішення про приватизацію яких ще повинен прийняти Кабмін, залишки акцій енергопостачальних компаній та пакети ряду інших менш привабливих об'єктів.

Уряд запланував у держбюджеті-2014 зростання фінансування за рахунок приватизації до 17 млрд грн, а Бюджетний комітет Верховної Ради запропонував збільшити їх ще на 1,2 млрд грн.

Надходження від приватизації в 2013 році становили 1,48 млрд грн при початковому плані 10,9 млрд грн. Основний обсяг забезпечив продаж акцій "Донбасенерго". У грудні уряд знизив план до 1,45 млрд грн, замінивши недонадходження держпозики.

Зараз ви читаєте новину «Одеський припортовий, "Турбоатом", "Азовмаш" і "Сумихімпром" хочуть пустити з молотка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути