вівторок, 19 березня 2013 10:17

Обсяги депозитів та кредитів у гривні ростуть, а відсоткові ставки знижуються - НАБУ

Обсяги депозитів та кредитів у гривні ростуть, а відсоткові ставки знижуються - НАБУ
Зростання кредитного портфеля банківської системи було підкріплене збільшенням клієнтських депозитів. Фото: fonda.com.ua

Обсяг  банківських кредитів в економіці України впродовж лютого 2013 року збільшився на 0,7%, або на 5,98 млрд грн. За попередній місяць зростання становило 3,1 млрд грн.

Про це із посиланням на попередні дані Національного банку України (НБУ) повідомила Незалежна асоціація банків України (НАБУ).

Найвищі темпи зростання продемонстрував портфель кредитів підприємств: його обсяг за місяць зріс на 5,33 млрд грн (1,3%) у національній валюті та на 0,7 млрд грн (0,3%) в іноземній валюті.

Заборгованість фізичних осіб за банківськими кредитами за цей період скоротилася на 45 млн грн та становить 183,8 млрд грн. Кредити в національній валюті зросли на 0,88 млрд грн, в іноземній - скоротились на 0,92 млрд грн в еквіваленті.

Зростання кредитного портфеля банківської системи було підкріплене, в тому числі, збільшенням клієнтських депозитів. Впродовж лютого обсяг депозитів в банківській системі зріс на  3,45 млрд грн. При цьому обсяг депозитів у національній валюті збільшився на 5,91 млрд грн, а в іноземній - скоротився на суму, еквіваленту 2,46 млрд грн. Загальне зростання відбулося передусім за рахунок коштів населення. Приріст депозитів громадян у національній валюті склав 8,28 млрд грн. Валютні депозити населення у зазначений період скоротилися на еквівалент 1,5 млрд грн. Загальний обсяг коштів підприємств зменшився на 3,3 млрд грн та станом на 1 березня 2013 року становив 202,01 млн грн. Місяцем раніше спостерігалося зростання коштів підприємств на відповідну суму.

Відсоткові ставки за кредитами та депозитами в національній валюті продовжують знижуватися: порівняно з січнем, середньозважена процентна ставка за строковими депозитами в гривнях скоротилася на 0,9 в.п. – до 11,71%; відповідна ставка за кредитами в національній валюті зменшилася на 0,88 в.п. (до 15,63%).

Зараз ви читаєте новину «Обсяги депозитів та кредитів у гривні ростуть, а відсоткові ставки знижуються - НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути