пʼятниця, 06 листопада 2020 09:43

Облгази заважають змінити постачальника: пояснили, що робити

Облгази заважають змінити постачальника: пояснили, що робити
Якщо облгаз не надасть інформації про ЕІС-код споживача, варто надіслати туди письмову претензію. Фото: unsplash

Частина облгазів не зазначає EIC-код на платіжках, який потрібен для зміни постачальника газу.

Зафіксували, що газові коди не вказані у платіжках від Київоблгазу, Вінницягазу, Житомиргазу, Волиньгазу, Рівнегазу, Донецькоблгазу, повідомляє ГазПравда.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг зобов'язала всі облгази зазначати EIC-код споживача в електронному кабінеті та платіжці:

"Інформацію про ЕІС-код вказують у заяві-приєднання до договорів з розподілу та постачання природного газу. Споживачу, який не знайшов свого ЕІС-коду у платіжці від облгазу та в особистому кабінеті, потрібно звернутися на його гарячу лінію та попросити надати інформацію", - радять фахівці інформаційно-консультаційного центру "ГазПравда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні продовжують зростати нарахування за комуналку

З їхніх слів, якщо облгаз не надасть інформації про ЕІС-код споживача, варто надіслати туди письмову претензію, а також скаргу до національного регулятора - НКРЕКП.

"ЕІС-код дозволяє споживачу швидко змінити постачальника газу. У разі згоди надавати послуги новому клієнтові, постачальник подає запит в електронну систему оператора ГТС та закріплює цього споживача у своєму реєстрі. А система повідомляє попереднього постачальника про виключення цього споживача з його реєстру", - пояснюють експерти.

До кінця 2020 року Оператор газосховищ України планує ввести в промислову експлуатацію програмний комплекс, що автоматично збирає й аналізує дані приладів обліку обсягу та якості природного газу в одиницях енергії (кВт).

Зараз ви читаєте новину «Облгази заважають змінити постачальника: пояснили, що робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути