Ексклюзиви
субота, 10 листопада 2012 00:28

Обама пропонує підвищити податки для заможних американців

Обама пропонує підвищити податки для заможних американців

Президент США Барак Обама, переобраний на новий термін, 9 листопада виступив в Білому домі зі зверненням до американців, присвятивши свою промову економіці. Про це повідомляє Associated Press.

У своїй промові Обама говорив в основному про заходи щодо збереження економічного зростання США і скорочення дефіциту бюджету.

Так, президент заявив про свої плани по підвищенню податків з метою скорочення дефіциту бюджету. "Якщо ми всерйоз мають намір скоротити дефіцит, ми повинні враховувати як скорочення витрат, так і розмір доходів, а це значить, що заможним американцям доведеться платити трохи більше податків", - заявив Обама. Президент зауважив, що підвищення податків не торкнеться студентів, літніх людей і сімей із середнім рівнем доходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама переміг завдяки бюджетникам

Як зазначив Обама у своїй промові, він готовий піти на компроміс у деяких деталях плану зі скорочення дефіциту, однак підкреслив, що категорично не згоден з планами республіканців, які виступають проти будь-яких підвищень податків.

"Це був головне питання під час виборів, який обговорювався знову і знову. Під вівторок (день президентських виборів - прим." Стрічки.Ру ") ми всі побачили, що більшість американців підтримують мою точку зору", - зауважив Обама.

Крім того, Обама заявив, що Конгрес США повинен, на його думку, затвердити законопроект, який дозволив би зберегти для середнього класу податкові пільги так званої "епохи Буша" (пільги, введені в період президентства Джорджа Буша-молодшого, дія яких закінчується в грудні 2012 року).

Барак Обама також повідомив, що на засіданні в Білому домі, яке пройде 16 листопада, він планує обговорити з республіканськими і демократичними лідерами Конгресу так званий "фіскальний обрив", який може відбутися в січні 2013 року через скорочення держвидатків і закінчення дії податкових пільг .

Для уникнення "фіскального обриву" Обама має намір підвищити стелю держбюджету, на що йому необхідно отримати згоду парламенту, нижню палату якого контролюють республіканці.

Зараз ви читаєте новину «Обама пропонує підвищити податки для заможних американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути