Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2020 12:59

Новий вид шахрайства: в оренду беруть сторінку в соцмережі

Новий вид шахрайства: в оренду беруть сторінку в соцмережі
У соцмережі активно пропонують взяти ваш аккаунт в оренду і видурюють грошіkltcredit.ua

У соцмережі активно пропонують взяти ваш аккаунт в оренду. За це власник аккаунту отримає від 1тис грн за місяць до 2,7 тис грн за тиждень. Але такий вид підробітку – шахрайство, яке позбавить вас особистих коштів.

Журналіст ua.news Вадим Рибачук вияснив, я працює ця схема та чому вона небезпечна. Він відповів на два рекламні оголошення. В одному випадку оренда відбувалась технічно – через віддалений доступ до комп'ютера, в іншому – відразу попросили скинути пароль і логін.

На питання, для чого їм акаунт, відповідали, що вони орендують акаунти саме з України, бо тут дешевша реклама. Або через те, що в РФ є податок на рекламу, а з українських акаунтів її робити дешевше. З тих самих причин просять підв'язати до рекламного кабінету свою платіжну картку, на яку вони (шахраї) нібито пересилатимуть кошти на рекламу в фб та винагороду за оренду. І оплату обіцяють яка різниться від 1000 гривень за місяць до 100 доларів за тиждень.

Для чого справді потрібна оренда акаунту?

В першу чергу, "орендатори" поцікавились, чи користувався Вадим рекламним кабінетом в фб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк порахував, скільки грошей переказали заробітчани в Україну

Вочевидь, це питали, щоб зрозуміти, чи можна потенційного користувача ошукати. Бо хто користувався, той знає, що до кожного акаунту в фейсбук за замовчуванням прив'язаний особистий рекламний кабінет. Розрахунок за рекламу в фейсбук здійснюється постфактум – спершу користуєтесь рекламою і по досягненні певної суми або дати з вашої карти списуються кошти. Якщо Ви вчасно платите за рекламу і тратите багато грошей – зростає ліміт, на який можна користуватися рекламою.

Тобто, якщо Ви підпишетесь на оренду акаунту, перші рази ви можете навіть отримати якісь міні-оплати. Але дуже швидко очікуйте борг перед фейсбуком, або неочікувано списаної суми з карти.

Перевірка даних за кредитами під час карантину. Під цим приводом зловмисники випитують персональну інформацію, банківські СМС-коди тощо. Шахраї телефонують і називаються співробітниками банку або МФО, після чого розповідають легенду про "перевірку даних". Дані про позичальника нібито необхідні, щоб тому не довелося платити штрафи за несвоєчасну оплату кредитів.

Зараз ви читаєте новину «Новий вид шахрайства: в оренду беруть сторінку в соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути