середа, 05 серпня 2020 15:51

"Не думайте купувати квартиру в сусідньому будинку. Там таргани. І сусіди - не дай Бог": п'ятірка найдешевших однокімнаток Києва
5

У липні найдешевшу однокімнатну квартиру в Києві продали за $24 тис., червні — за $27 тис., травні — за $22 тис., повідомляють агентства нерухомості.

У серпні на сайтах оголошень однокімнатки продають від $19 тис. Gazeta.ua вибрала п'ятірку найдешевших помешкань. Подивились, як виглядає таке житло.

Переважно квартири продають через ріелторів. Комісія за їхні послуги складає 5%. Майже всі власники готові торгуватись. Розказувати про недоліки своїх квартир. Показувати, що потрібно відремонтувати насамперед. Дешеве житло переважно розташоване далеко від метро. Якщо робота знаходиться в іншому районі, витрати на транспорт можуть бути суттєвими. Інфраструктура також підійде не кожному.

Смарт-квартира з радянським ремонтом

Ціна: $19 тис.

Площа: 18,5 м², 1-й поверх. Житло розташоване на вул. Новопольовій.

Інфраструктура: поруч зупинка міської електрички, кінцеві зупинки маршруток, невеликий ринок.

В оголошенні вказано, що це смарт-квартира з радянським ремонтом. Насправді - типова "готелька".

У під'їзді ремонт робили давно. Власниця відкриває старі дерев'яні двері.

"Тут можна зробити перепланування, знести стіну. У ванній кімнаті поставити душову кабіну", - починає нахвалювати рієлторка Марина.

У тісній кухні помістилась електроплита, пральна машина, тумбочка з робочою поверхнею і шафки над нею. На стінах - недорогі шпалери. Стеля теж ними поклеєна. Марина каже, що колись так було модно.

У вітальні простору більше. Килимами завішені стіни та накритий диван. На підвіконні багато вазонів. Біля вікна стоїть стіл, тумбочка з телевізором. Ще в кімнаті помістилось 2 шафи для одягу. Господарі планують усі меблі залишити в квартирі.

Ванна тісна, можна зробити максимум один крок. Бойлера немає.

"У квартирі живе моя мати. Хочемо забрати її до себе. Плануємо продати цю квартиру, щоб купити більшу в іншому районі. Ціна невисока, бо на інше житло нам погодились зробити суттєву знижку", - розповідає власниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оренда житла: які квартири шукають українці

Квартира на Виноградарі

Ціна: $20 тис.

Площа: 18,8 м², 4-й поверх. Житло на вул. Межовій , потребує капітального ремонту

Інфраструктура: до станції метро Мінська маршруткою можна доїхати за 20 хв, до Контрактової площі - за 30 хв. Поруч є супермаркети, ринок, ліс. Недалеко будують нову станцію метро.

5-поверховий будинок на 3 під'їзди. У дворі багато котів і квітів. На дитячому майданчику відчувається запах зі смітників.

Двері відчиняє молода дівчина в масці. Анастасія - співвласниця квартири. Разом із мамою переїжджає в інше житло.

Заходимо у коридор. З обох боків - двері до різних квартир. В кінці - спільний душ для жителів 3 помешкань. По факту - це маленька комірка з кранами та лічильниками. Стіни обкладені дрібною плиткою, яку хтось прикрасив мультяшними рибками.

Автор: Юлія Карманська
  Душ один на три квартири
Душ один на три квартири

Заходимо у квартиру. У маленькому коридорі помістились невелика плита та стіл. На підлозі - стара плитка. Востаннє в помешканні робили ремонт 10 років тому. Туалет знаходиться за один крок від вхідних дверей.

"Він невеликий. Можна зробити більший санвузол. Для цього прибрати вбудовану шафу, замість неї поставити душову кабіну", - пояснює Анастасія.

У кімнаті помістились диван, фортепіано, стінка, стіл. Лінолеум застелений великим килимом. Власниці планують залишити тільки шафи та електроплиту. Інші меблі заберуть у нове помешкання.

Автор: Фото з dom.ria.com
  Востаннє в помешканні робили ремонт 10 років тому
Востаннє в помешканні робили ремонт 10 років тому

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купити квартиру: хто найчастіше вкладає гроші у нерухомість

Квартира на Солом'янці

Ціна: $27 тис.

Площа: 22 м², 7-й поверх. Потребує капітального ремонту. Житло на вул. Миколи Шепелєва.

Інфраструктура: супермаркети, аптеки, маршрутні, тролейбусні, трамвайні зупинки, школа, дитсадок.

Біля будинку розташований сквер із викладеними бруківкою доріжками. З рієлторкою зустрілись раніше, ніж з господарями. Запитую, чи популярна в Києві схема аукціонів, коли запрошують кількох клієнтів і вони пропонують свою ціну власникам житла.

"Цю схему придумали в Одесі. В Києві до неї ще не звикли. Люди розраховують на пониження ціни. Хочуть поторгуватись. Мінус 100-200 доларів, але все одно приємно. Є випадки шахрайства, коли беруть фото однієї квартири, двір з іншої. А потім пропонують пошукати щось подібне, бо цю квартиру "вже продали", - розповідає Ліля.

Дочекавшись власницю, йдемо в квартиру. Будинок з домофоном, новим ліфтом і вікнами. У квартирі дуже спекотно і давно ніхто не провітрював.

"Сонячна сторона", - пояснює господарка і йде відчиняти обдерті дерев'яні вікна.

При вході - стара облущена дерев'яна підлога, у вітальні - паркет, який зберігся в хорошому стані. Кухня - за три кроки від вхідних дверей. З меблів там - стара біла тумбочка, прикрита жовтою клейонкою, радянські раковина і плита. У кімнаті стоїть стіл та велике крісло у кутку. Ще радянські шафа, комод зі скляними дверцятами. На стінах - старі коричневі шпалери, а на одній з них - фото дідуся з чорною стрічкою. Це колишній господар квартири, її успадкувала донька.

"Батько жив сам. Доглядав за квартирою, як міг. Ремонт не робили більше 30 років. З меблів забирати нічого не плануємо. Як бонус - є новий унітаз, який потрібно буде встановити", - каже власниця.

Переконує, що комунальні обійдуться взимку в 500-700 грн, влітку - десь на 200 грн менше.

"Коли досить довго живе одна людина і нічого не робить, простір здається закинутим. А тут штукатурку зробити, пофарбувати, взагалі інший вигляд буде. Стосовно торгу, то будемо обговорювати. Щоб це була приємна сума для всіх", - додає ріелторка.

Автор: Юлія Карманська
  Кухня маленька, але там помістилось все найнеобхідніше
Кухня маленька, але там помістилось все найнеобхідніше

Квартира в центрі Борщагівки

Ціна: $27,5 тис.

Площа: 27 м², 2-й поверх, потребує капітального ремонту. Житло знаходиться на вул. Гната Юри.

Інфраструктура: маршрутки, швидкісний трамвай, магазини

"Ви Ліля?" - підходить пара. Виявляється, що вони теж прийшли подивитись квартиру. Показ влаштовують одночасно кілька ріелторів. Клієнти по черзі заходять оглядати однокімнатку.

Ріелтор розповідає про переваги квартири: вигідне розташування - центр Борщагівки, невисока ціна, можливість зробити хороший ремонт. Виходить власниця - та сама Ліля. Каже, що переїжджають у більший будинок за містом. Офіційно власників помешкання 4, проживає дитина. Насправді ж в однокімнатці мешкає 7 людей і собака.

- Спочатку квартиру не хотіли купувати, бо треба було місяць чекати на дозвіл опікунської ради. Через тиждень його мають видати, тому це житло точно швидко продадуть, - пояснює ріелтер.

Господарі вже почали вивозити меблі. В кімнаті з персиковими стінами залишилось велике ліжко і холодильник. На кухні помістились плита, раковина, стіл. Висить купа приладдя на стінах.

"Вікна тут великі, наче панорамні", - нахвалює ріелтор, спершись на підвіконня.

У кімнаті світло, попри вивішені на балконі дитячі речі. Там же зачинили собаку, щоб нікого не покусала під час огляду житла.

"Є антресолі. Якщо консервуєте - це велике благо. Там прохолодно, банки 2-3 роки спокійно стоять. Буває і по 5 років, бо інколи їх важко дістати звідти, - розповідає господарка. Вона працює двірником. - Не думайте купувати квартиру в сусідньому будинку. Там тарганів… І сусіди - не дай Бог".

Автор: Фото з concord.estate
  У квартирі мешкало семеро людей
У квартирі мешкало семеро людей

Пропонує нам каву, частує абрикосами.

"Підлогу треба буде змінювати, а в кімнаті вона хороша. Два шари паркету. Взимку бігаємо босоніж", - жінка розказує про переваги квартири.

"А як тут з опаленням?" - запитую.

"Не хочу хвалитись. Але взимку спимо з відкритою форточкою", - відповідає.

"Нє, ну 7 чоловік у кімнаті, то понятне діло", - підтримує розмову ріелтор.

Торгуватися господарі не погоджуються. Обіцяють вивезти весь непотріб. Пральну машину заберуть.

Виходимо з квартири, на перегляд чекають ще 4 людей.

Квартира "для втілення ідей" на Лівому березі

Ціна: $27,5 тис.

Площа: 30 м², 5-й поверх. Житло розташоване на Лісовому проспекті.

На фото в оголошенні - світла квартира з просторим балконом. На всю підлогу розкинутий сірий килим, біля вікна стоїть синій диван. На кухні старенькі шафи, пральна машина та стіл, накритий вишитою скатертиною.

Автор: Фото з http://domik.ua/
  Для продажу цієї квартири проведуть аукціон.
Для продажу цієї квартири проведуть аукціон.

"Ти запитаєш, чого не вистачає для щастя? Буквально тисячі-дві. Ще не вистачає балкона в квартирі на п'ятому поверсі. У цій же квартирі ти відчуєш тишу і спокій! Купивши затишний куточок для себе і своєї сім'ї, ти отримаєш нагоду втілити у життя всі свої ідеї", - вказано в оголошенні.

Телефонуємо за вказаним номером. Потрапляємо до ріелтора.

"Господарка за кордоном, буде десь через півтора місяця. Вона поставила таку ціну, бо, можливо, зробить аукціон. Продасть тому, хто запропонує більше", - пояснили нам.

Зараз ви читаєте новину «"Не думайте купувати квартиру в сусідньому будинку. Там таргани. І сусіди - не дай Бог": п'ятірка найдешевших однокімнаток Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути