Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2020 21:10

Купити квартиру: хто найчастіше вкладає гроші у нерухомість

Купити квартиру: хто найчастіше вкладає гроші у нерухомість
Як і раніше покупці звертають увагу на розташування об'єкта, планування квартири та функціональність житлового комплексу. Фото: pexels.com

В Україні нерухомість у новобудовах переважно купує молодь віком від 25-35 років. Адже 70% покупців - це молоді сім'ї з дітьми.

При пошуку житла найголовніша умова - реальне ведення будівельних робіт. Звертають увагу на терміни здачі житла в експлуатацію та репутацію забудовника. Часто до відділу продажів потенційні покупці приходять з власними юристами, пише mind.ua.

Як і раніше покупці звертають увагу на розташування об'єкта, планування квартири та функціональність житлового комплексу. Переважно обирають житло комфорт класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни не обвалилися: яке житло купують українці

Дехто сподівається, що з часом вартість квартир у новобудовах зросте і квадратні метри вдасться вигідно перепродати або здавати в оренду. Такі угоди займають від 10 до 30% від загальної кількості на ринку.

"У майбутньому зросте частка запитів на квартири з ремонтом. Зокрема – попит на прибуткові будинки з професійною керуючою компанією і послугою довірчого управління. Тренд до зниження віку цільової аудиторії збережеться. Загалом покупець майбутнього буде мобільним і швидким в ухваленні рішень", – каже експерт ринку нерухомості Олег Перегинець.

У другому кварталі 2020-го підписали 50 600 угод купівлі-продажу житла, свідчать дані Мін'юсту. Це на 13,8% менше, ніж було у першому кварталі цьогоріч. Також на 26,8% менше, порівняно з аналогічним періодом 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Купити квартиру: хто найчастіше вкладає гроші у нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути