четвер, 15 вересня 2022 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали статті витрат у бюджеті, які точно не скоротять у 2023 році

Назвали статті витрат у бюджеті, які точно не скоротять у 2023 році
Серед джерел покриття дефіциту: програма МВФ та допомога від США й ЄС. Фото: pixabay.com

Запропонований рівень дефіциту державного бюджету на наступний рік є попередньо узгодженим.

Джерела його погашення зрозумілі, заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у ефірі національного інформаційного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Робота над бюджетом – це робота з партнерами, зокрема по залученню коштів, кредитів у 2023 році, так само як і в цьому році. Тож запропонований сьогодні дефіцит у бюджеті, він попередньо узгоджений, і ми розуміємо ті джерела, які будуть використовуватися для погашення дефіциту і для залучення відповідних фінансових ресурсів", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні підвищать мінімалку: коли й на скільки

Серед таких джерел є нова програма Міжнародного валютного фонду, а також допомога від Сполучених Штатів Америки і Євросоюзу.

"Президент спілкувався із керівником МВФ і отримав попередні запевнення, що ця програма відбудеться. Це і допомога від США, ЄС. Тобто ми розраховуємо, безперечно, на допомогу, тож і за найгіршого сценарію ця допомога буде", – зазначив Гетманцев.

Якщо ж гроші не надійдуть, виникне потреба у скороченні витрат.

"Безперечно, слід буде скорочувати витрати. Які витрати точно не будуть скорочуватися – це війна та армія. На жаль, другою великою статтею є соціалка, тому резерв будемо шукати тут. Але я навіть не хочу розглядати такого роду сценарії, тому що я переконаний, що ми знайдемо джерела для покриття дефіциту бюджету", – підкреслив посадовець.

Кабінет міністрів 13 вересня схвалив проєкт державного бюджету на 2023 рік.

14 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт держбюджету України на 2023-й. Його основним пріоритетом залишається сектор безпеки й оборони. На це передбачено виділити понад 1 трлн грн, тобто майже 50% всього бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Назвали статті витрат у бюджеті, які точно не скоротять у 2023 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути