середа, 20 лютого 2019 13:59

Назвали сфери, де найбільше нелегальних працівників

Назвали сфери, де найбільше нелегальних працівників
Торік у сфері будівництва виявили 4 тис. неоформлених працівників. Фото: Depositphotos

Торік в Україні виявили понад 25 тис. працівників без належного оформлення трудових відносин. На роботодавців наклали штрафи на суму близько 1,7 млрд грн.

Найбільше неофіційно оформлених працівників у торгівлі, діяльності готелів, ресторанів, будівництві, промисловості і сільському господарстві, повідомили у Держпраці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, який штраф світить за зарплату в конверті

У сфері торгівлі, готельному та ресторанному бізнесі виявили 4,7 тис. працівників без належного оформлення, у будівництві - 4 тис., у промисловості - 2,9 тис. і сільському господарстві - 1,8 тис.

"За 11 місяців 2018 року кількість застрахованих осіб зросла більш ніж на 432 тисячі. Тому надходження від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування збільшилися на 5 мільярдів гривень порівняно з початком 2017-го", - повідомив голова Держпраці Роман Чернега.

З вересня 2018-го до бюджету додатково надійшло 1,3 млрд грн завдяки заходам з детінізації відносин у сфері зайнятості населення, свідчать дані ДФС. Крім того, у вересні-грудні минулого року роботодавці легалізували працю 1,9 млн найманих працівників. Зараз частка тіньового сектору становить 30-40% економіки.

Зараз ви читаєте новину «Назвали сфери, де найбільше нелегальних працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути