понеділок, 03 грудня 2018 13:15

Порахували, який штраф світить за зарплату в конверті

В Україні з наступного року зростуть штрафи за зарплату в конверті. За кожного такого співробітника роботодавець змушений буде заплатити понад 125 тис. грн.

Неоформлені працівники не зможуть взяти кредит, заробити собі на пенсію чи отримати компенсацію, якщо втратять роботу, пише Обозреватель.

Автор: Обозреватель
  Про порушення трудових прав потрібно повідомляти в Інспекцію праці. Дотримання закону також контролює Державна фіскальна служба.
Про порушення трудових прав потрібно повідомляти в Інспекцію праці. Дотримання закону також контролює Державна фіскальна служба.

Водночас при відмові в оформленні до штату працівник може скористатися ще одним способом оформлення – підписати договір підряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет поповнився чималою сумою: фіскали взялися за неоформлених працівників

Про порушення трудових прав потрібно повідомляти до Інспекції праці. Дотримання закону також контролює Державна фіскальна служба.

Українських роботодавців пропонують штрафувати за затримку виплати заробітної плати. Мінсоцполітики розробило відповідний законопроект. Він передбачає, що при затримці зарплати на термін понад 15 календарних днів працівник має право тимчасово відмовитися від роботи до виплати роботодавцем повної суми. Затримкою вважається виплата менше 50% суми за 1 календарний місяць.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, який штраф світить за зарплату в конверті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути