Найдорожче приготувати борщ коштує жителям Закарпатської, Одеської, Київської, Херсонської області .
"У середньому приготувати борщ в Україні коштує 89,5 гривень. Водночас найдорожче страву порівняно з іншими регіонами України готують у Закарпатській області. Борщ там коштує 99 гривень. Адже на Закарпатті продають найдорожчу свинину і цибулю. 600 грам свинини коштує 73,9 гривні, 500 грам картоплі – 3,2 гривні, 500 грам буряку – 3,9 гривні. За 300 грам капусти доведеться заплатити 1,9 гривню, 200 грам моркви – 1,6 гривню, 200 грам цибулі – 1,4 гривню, а 250 грам сметани – 13,1 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За словами експерта, у столиці приготувати борщ коштує 95 грн. Тут найдорожче продають картоплю, буряк, капусту та моркву. За необхідну кількість овочів потрібно заплатити 4,2 грн, 4.8 грн, 2 грн і 1,8 грн, відповідно. 600 г свинини коштуватимуть киянину 68 грн, 200 г цибулі – 1,3 грн, 250 г сметани – 12,9 грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує спекти великодню паску
"Третю позицію за вартістю приготування страви посіла Одеська область. Борщ там коштує 94,5 гривень. 600 грам свинини продають за 69,2 гривень, 500 грам картоплі – за 4,1 гривні, 500 грам буряку – за 4,3 гривні, 300 грам капусти – за 1,8 гривню. За 200 грам моркви просять 1,6 гривню, 200 грам цибулі – 1,1 гривню, 250 грам сметани – 12,4 гривень", - додав Дорошенко.
Четверте і п'яте місце у рейтингу найдорожчого приготування борщу зайняли Київська і Херсонська області. Тут страва коштує 92,7 грн і 92,5 грн, відповідно.
Найдешевший борщ в Україні готують у Волинській області. Страва коштує 82,2 грн. Дорожче, 84,1 грн, коштуватиме приготувати борщ на Донеччині. 85,7 грн за страву доведеться сплатити жителям Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.
Коментарі