Приготувати паску в 2018 році коштуватиме на 20% дорожче, ніж минулого року. Цього року вона обійдеться 120 грн.
"Кілограм борошна в середньому коштує 9,6 гривень. За 6 яєць українським господиням доведеться сплатити 16 гривень, за 300 грам вершкового масла – 52,6 гривні. 300 грам цукру коштує 3,6 гривні, а 400 грам молока – 8,8 гривень. 150 грам родзинок обійдуться 12 гривень, 50 грам дріжджів – 7,4 гривні. За сіль, ванільний цукор і прикраси доведеться заплатити 10 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За словами експерта, спекти паску минулого року коштувало 100 грн. Цього року — 120 грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли посилять перевірки якості продуктів
"У 2017 році кілограм борошна коштував 9,3 гривень, 6 яєць – 9 гривень, 300 грам масла – 42,6 гривні. За 400 грам молока потрібно було заплатити 6,6 гривень, за 150 грам родзинок – 11,6 гривень. 50 грам дріжджів коштувало 7,3 гривень, сіль, ванільний цукор і прикраси – 9,6 гривень", - додав Дорошенко.
Щоправда з минулого року подешевшав цукор. У 2017-му 300 г продукту обходилося 4 грн, зараз - 3,6 грн.
Найдешевший борщ в Україні готують у Волинській області. Страва коштує 82,2 грн. Дорожче, 84,1 грн, коштує приготувати борщ на Донеччині. 85,7 грн за страву доведеться сплатити жителям Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.
Коментарі