З 4 квітня 2018 року в Україні запрацює система контролю якості і безпеки харчових продуктів.
Перевірки проводитимуть без попереджень. Крім того, система контролю якості продуктів передбачає, що виробників, перевізників і магазини оцінюватимуть за ступенем ризику, пише tsn.ua.
Адже у магазині, де продають упаковану продукцію тривалого зберігання, ризиків менше. Їх більше там, де реалізують свіже м'ясо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На скільки в Україні завищують вартість ліків
За порушення законодавства передбачені санкції. Штраф може становити 70 тис. грн.
Крім того, інспектор може оголосити про тимчасове припинення виробництва. Якщо на підприємстві виявлять небезпечні фактори для життя і здоров'я людей.
З 1 січня 2020 року в Україні заборонять продавати м'ясо домашніх тварин, птахів, нутрії, кролятину, якщо їх забили не на бойні. Крім того, має бути спеціальний експлуатаційний дозвіл. Таким чином, жителі сіл можуть втратити можливість продавати домашнє м'ясо. За порушення цих правил загрожує штраф до 850 грн.
Коментарі