четвер, 23 червня 2016 15:38

Назвали міста, які найкраще користуються грошима від інвестицій

Назвали міста, які найкраще користуються грошима від інвестицій
typical.if.ua

Найбільш ефективно використовували інвестиції в Києві, Івано-Франківську та Львові. Хоча в столицю вкладають найбільше коштів, далеко не за всіма параметрами Київ показує найкращий результат.

Про це розповів Gazeta.ua фінансовий аналітик Григорій Перерва.

"Активніше, ніж у Києві, будують і здають будинки в експлуатацію у Львові та Івано-Франківську. Це говорить про те, що там інвестиції використовуються більш успішно", – коментує експерт.

У агентстві "ЄвроРейтинг" підрахували, який результат у першому кварталі інвестиції дали містам. Рейтинг базується не на кількості залучених інвестицій, а на ефективності їх використання для міста.

Інвестиції дають робочі місця, будівництво нового житла, збільшення обсягів торгівлі, зарплати городян, можуть пожвавити ринок праці. У працевлаштуванні безробітних Київ у першому кварталі теж поступився багатьом містам.

"Найкращим тут був Івано-Франківськ. Так, у столиці більш жвавий ринок праці, але співвіднесення працевлаштованих до кількості безробітних гірше, ніж у Західній Україні чи в окремих містах центральних регіонів. Можна припустити, що в цих містах влада більш уважна до вирішення проблем городян", – коментує Григорій Перерва.

Найгірше реалізують інвестиції в Чернігові та Черкасах.

"У Чернігові давно є проблема з розвитком місцевої економіки. Місто не має достатньо розвиненого промислового комплексу, торгівлі чи турбізнесу, куди б могли надходити кошти. Відповідно і віддача від тих грошей, які сюди інвестують, невелика. А от Черкаси раніше перебували на вищих сходинках рейтингу, ніж зараз. Можливо, дається взнаки погіршення роботи ряду промислових підприємств. Гарний приклад має Херсон. Там немає сильного промислового комплексу, але є намагання розвивати туристичний бізнес. Попри відсутність бази, з найнижчої позиції Херсон піднявся на кілька сходинок", – аналізує експерт.

Вище середнього рівня в січні-березні була інвестиційна ефективність у Дніпра, Тернополя, Харкова та Ужгорода.

"Поки що незрозуміла ситуація з Дніпром, який перебуває в середині рейтингу. Місто має хорошу віддачу від інвестицій, але зараз коштів туди заходить небагато", – каже Григорій Перерва.

За рівнем віддачі від інвестицій Україна програє всім європейським країнам, відзначають у ЄвроРейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парижани мають найкоротший робочий тиждень - дослідження

Нагадаємо, Вінниця стала містом з найвищим рівнем життя.

Зараз ви читаєте новину «Назвали міста, які найкраще користуються грошима від інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути