Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 20:49

Натуральні вина пропонують звільнити від акцизу

Натуральні вина пропонують звільнити від акцизу
У країнах ЄС натуральні виноградні вина відносяться до групи харчових продуктів та не мають маркування акцизного податку. Фото: Reuters

Акцизний податок є одним із законодавчих обмежень, що ускладнюють ведення бізнесу малим виробникам виноробної продукції.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону, опублікованому на сайті Мінекономіки.

"Використання марки акцизного податку на вітчизняні столові вина, вартість якої у 19 разів перевищує вартість самого податку, щонайменше викликає подив", - сказано у записці.

Як зазначається, у країнах ЄС натуральні виноградні вина відносяться до групи харчових продуктів, а не алкогольних напоїв, а відповідно не мають маркування акцизного податку. Йдеться про вина, міцність яких менша за 15% об'ємних одиниць етилового спирту за умови, що спирт має повністю ферментне походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смак вражає: створили штучний мед

Окрім акцизів йдеться про зняття обмежень щодо використання у виробництві придбаної сировини, дозвіл розливу продукції міцністю до 8,5% у металеві банки та спрощення системи звітності для малих виробництв.

Крім цього, пропонується зняти обмеження щодо надання державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції як суб'єктам малого і середнього підприємництва.

За минулий тиждень в Україні різко підскочили ціни на цукор, гречку, картоплю. На думку експертів, цукор та картопля незабаром знову подешевшають. А гречка буде надалі рости в ціні. Через поганий врожай цукрового буряку в Україні істотно подорожчав цукор. На тлі дефіциту, багато магазинів миттєво підняли ціни. До того ж ввели обмеження — продають не більше 5 кг цукру в одні руки.

Зараз ви читаєте новину «Натуральні вина пропонують звільнити від акцизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути