Ексклюзиви
понеділок, 23 жовтня 2017 10:46

Наступного року знову подорожчає спиртне

Наступного року знову подорожчає спиртне
Акцизи на алкоголь планують підвищити ще на 11,2%. Фото:BusinessUA

У 2018 році найдешевша пляшка горілки коштуватиме мінімум 91 грн.

"Між Україною і ЄС діє угода. Тому вітчизняні акцизи планують довести до середніх європейських норм. Сьогодні на кожну пляшку горілки, яка продається в Європі, акциз становить 164 гривні. В Україні - 127 гривень за 1 літр чистого спирту. Коли ми вийдемо на середній європейський акциз на міцний алкоголь, будемо мати ціну пляшки горілки мінімум 91 гривню", - сказав директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає "УНН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці витрачають грошей на їжу

Кабмін ініціював чергове підвищення акцизних ставок на алкоголь на 11,2%. У податковому комітеті парламенту ще не визначилися, чи підтримають пропозицію уряду.

"У перерахунку вартості алкоголю до середнього рівня доходу, для українців алкоголь є дорожчим, ніж для європейців", - додала генеральний директор компанії "Eastern Beverage Trading" Ольга Івушкіна.

9 вересня вступила в дію постанова Кабміну про підвищення мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. Найдешевша півлітрова пляшка горілки подорожчала з 69,78 до 79,55 грн.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року знову подорожчає спиртне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути