середа, 16 грудня 2020 03:13

Накопичувальної пенсії не буде як мінімум до 2022 року - Мінсоцполітики

Накопичувальної пенсії не буде як мінімум до 2022 року - Мінсоцполітики
Розповіли про накопичувальну пенсію. Фото: Кореспондент

Верховна Рада до кінця року не встигне розглянути законопроєкт №2683, який запроваджує в Україні 2-й рівень пенсійної системи - накопичувальні пенсії.

2021 року 2-го рівня також не буде. Можливо, з 1 січня 2022-го, але за умови, що законопроєкт №2683 ухвалять у 1-му кварталі 2021 року "і всі, від кого залежить впровадження, засукають рукава і добре попрацюють", в інтерв'ю Liga.net заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Якщо накопичувальна пенсійна система не почне працювати найближчим часом, для фінансування пенсій держава буде змушена підвищити єдиний соціальний внесок або інші податки, за рахунок яких наповнюється бюджет.

Мінсоцполітики підтримує законопроєкт, однак вважає, що він повинен бути допрацьований. Дискусії з парламентом щодо цього питання поки що "йдуть важко".

"Перший раз ми ще навесні в рамках робочої групи при комітеті соцполітики надали пропозиції до тексту для того, щоб система була працездатна, а не корумпована, захищала людину і її накопичення, більше відповідала ринковій реальності", - уточнила Лазебна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати поліцейським потрібно підвищити у кілька разів - МВС

Нагадаємо, нинішній законопроєкт пропонує запровадити нові пенсійні ставки за принципом: 1% платить співробітник, 2% - роботодавець, 2% платить співробітник, 4% - роботодавець.

Зараз ви читаєте новину «Накопичувальної пенсії не буде як мінімум до 2022 року - Мінсоцполітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути