пʼятниця, 23 вересня 2011 12:17

"Нафтогазу" пробачили 15 мільярдів боргу

"Нафтогазу" пробачили 15 мільярдів боргу

НАК "Нафтогаз України" була списана податкова розстрочка на суму 14,58 млрд грн, дискусійною доки залишається сума в 2,5 млрд грн по "Укргазвидобуванню".

Про це повідомило джерело у Державній податковій службі, пише "Комерсан Україна" в публікації "Бюджет виконує все, що просять".

"По НАК ми навіть ці суми не враховуємо в податковому боргу, оскільки це політичне питання", - розповіло джерело.

Як йдеться в звіті Рахункової палати про наповнення прибуткової частини бюджету в I півріччі, податковий борг НАК "Нафтогаз України" за підсумками I півріччя досяг 3,4 млрд грн, а сума розстрочених зобов'язань перед держбюджетом виросла з 232 млн грн до 14,58 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" збагатив "регіонала" на 80 мільйонів - ЗМІ

Згідно зі звітом, з початку року податкові розстрочки виросли на 15,3 млрд грн, до 21,9 млрд грн. Крім того, контролери встановили, що перевиконання загального фонду на 0,5 млрд грн, або на 0,4% від плану (120,9 млрд грн), було забезпечено за рахунок податкових переплат.

За півроку було наперед перераховано податків на 2,4 млрд грн, що збільшило борг податківців перед бізнесом до 17,35 млрд грн. Цим чинником пояснюється значний ріст відрахувань по податку на прибуток - план перевиконаний на 1,4 млрд грн.

Податковий борг з початку року скоротився на 1,4 млрд грн до 19 млрд грн, зазначено в звіті. У структурі заборгованості лише 8% підприємств економічно активні, інші мають статус безнадійних боржників або знаходяться в стані банкрутства або судових розглядів, повідомило джерело видання.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогазу" пробачили 15 мільярдів боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути