четвер, 03 січня 2019 11:40

Нафтогаз назвав недоліки нової системи субсидій в Україні

Нафтогаз назвав недоліки нової системи субсидій в Україні
27 грудня 2018 року уряд ухвалив постанову про перехід до системи надання субсидій у грошовій формі. Фото: ТСН

У Нафтогазі не підтримують ініціативу уряду видавати субсидії у грошовій формі. Наголошують, якщо такі субсидії не надійдуть на рахунок вчасно, тож українцям доведеться сплачувати повний розмір платіжки.

Компанія пропонувала, щоб українці отримували "живі гроші" на власний рахунок і самостійно, без перешкод використовували їх. Водночас грішми й надалі розпоряджатимуться надавачі послуг, пояснили у Нафтогазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кордоном субсидії отримують 10-15 відсотків населення. В Україні - дві третини

27 грудня 2018 року уряд ухвалив постанову про перехід до системи надання субсидій у грошовій формі. Тепер субсидії нараховуватимуть на персональні рахунки споживачів в Ощадбанку.

Персональний обліковий запис матиме спеціальний режим використання. Тобто кошти першочергово спрямовуватимуться на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію та воду.

В Україні з 1 січня субсидію почнуть видавати у грошовій формі. На початку 2019-го кошти отримають ті, хто звернувся по субсидію вперше. З 1 травня — люди, які користуються пільгою роками. Зокрема, оформляють допомогу і на літо. Решті домогосподарств гроші почнуть виплачувати з 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз назвав недоліки нової системи субсидій в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути