пʼятниця, 07 вересня 2018 17:52

Національні інтереси України повинні ґрунтуватися на економічному патріотизмі - Сергій Тарута

Національні інтереси України повинні ґрунтуватися на економічному патріотизмі - Сергій Тарута
"У партії "Основа" є програма, яка базується на стратегії стрімкого економічного розвитку України", каже її лідер Сергій Тарута

Україні сьогодні потрібні не порожні бравурні мови, а економічний патріотизм, - превалювання національних економічних інтересів над політичним популізмом. З такою заявою в ефірі телеканалу NewsOne виступив народний депутат, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

"Кожного українця сьогодні хвилює найбільше мир і безпека, а також його особистий добробут, який є продовженням добробуту країни. І шукати рішення потрібно, перш за все, виходячи з пошуку відповіді на питання: що потрібно для того, щоб країна запрацювала. У нашій партії "Основа" є програма, яка базується на стратегії стрімкого економічного розвитку України", - підкреслив політик.

Треба зменшити кількість податків і зборів із 12 до 7 та істотно знизити податковий тиск: зниження базових ставок ЄСВ з 22% до 15%, ПДФО - з 18% до 10%, ПДВ - з 20% до 15%

Як зазначив лідер "Основи", економічний патріотизм є подальшою обробкою положень Програми стрімкого розвитку "Країна заПрацює", яку просуває партія "Основа". У цю ініціативу входить кілька складових, включаючи всеохоплюючу державну підтримку малого та середнього бізнесу.

"Сьогодні ми відкрили кордони, але при цьому не захистили власних виробників. І тепер наші підприємства вмирають, не витримуючи зовнішньої конкуренції та відстаючи в технологічному плані. Не в останню чергу через гостру нестачу оборотних коштів", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доктрина "Україна 2030" стала економічної платформою партії "Основа"

За словами політика, однією з важливих складових економічного патріотизму є деофшоризація. У рамках вирішення проблем офшорів Сергій Тарута пропонує, зокрема, замінити податок на прибуток податком на виведений капітал, а також ліквідувати податкову поліцію. Одночасно з цим треба зменшити кількість податків і зборів (із 12 до 7) та істотно знизити податковий тиск (зниження базових ставок ЄСВ з 22% до 15%, ПДФО - з 18% до 10%, ПДВ - з 20% до 15%), резюмував лідер "Основи".

Зараз ви читаєте новину «Національні інтереси України повинні ґрунтуватися на економічному патріотизмі - Сергій Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути