понеділок, 23 липня 2018 12:18

Доктрина "Україна 2030" стала економічної платформою партії "Основа"

Доктрина "Україна 2030" стала економічної платформою партії "Основа"
Політична партія "Основа" та команда розробників Доктрини збалансованого розвитку "Україна 2030" підписали Меморандум.

На майбутніх виборах переможуть ті політичні сили, які мають у своєму розпорядженні чітку стратегію побудови економічно успішної України. Тільки такі сили зможуть вивести нашу країну в тридцятку найсильніших економік світу, і створити в нашій державі європейські стандарти не тільки з тарифів на послуги ЖКГ і цін в магазинах, але і з доходів населення. Про це заявив глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко під час підписання Меморандуму між партією і командою розробників Доктрини збалансованого розвитку "Україна 2030". Команду розробників Доктрини представляла Татьяна Осінчук.

"Зобов'язання ми взяли на себе дуже серйозні - реалізувати інвестиційну модель збалансованого розвитку України, зробити все, щоб через 10-12 років Україна міцно увійшла в топ-30 успішних світових економік. Ці цілі сформульовані в нашій Програмі стрімкого розвитку, і тепер офіційно обґрунтовані та підкріплені результатами досліджень і розрахунків, зроблених в Доктрині збалансованого розвитку "Україна 2030". Після підписання Меморандуму, Доктрина вже офіційно стала економічним базисом партії "Основа", - зазначив Андрій Ніколаєнко.

У свою чергу, лідер партії "Основа" та автор ідеї Доктрини народний депутат Сергій Тарута акцентував увагу на амбітності поставлених завдань. "Квантовий стрибок" звичайними методами не зробиш. Вивести Україну з глибокої кризи можна тільки стрімкими темпами економічного зростання. Саме такі амбітні завдання сформульовані в Доктрині збалансованого розвитку "Україна 2030", - заявив він в ході церемонії підписання Меморандуму.

"Квантовий стрибок" звичайними методами не зробиш. Вивести Україну з глибокої кризи можна тільки стрімкими темпами економічного зростання

Сторони домовилися співпрацювати у сфері науково-дослідницької діяльності з метою забезпечення подальших науково-практичних розробок і впровадження Доктрини збалансованого розвитку "Україна 2030". Зокрема, співпраця передбачає підготовку аналітичних матеріалів, зібраних в результаті соціально-економічного аналізу регіонів України, створення SMART-портретів регіонів. На основі аналізу експерти надаватимуть рекомендації щодо зміни системи державного управління відповідно до принципів розумного управління, зміни економічної моделі України з кредитної на інвестиційно-інноваційну, відродження виробничої політики на основі пріоритетності створення конкурентоспроможної інноваційної продукції з високою доданою вартістю, розвитку креативного сектора. І все це - у відповідності з соціальними і екологічними орієнтирами України.

На церемонії підписання Меморандуму були присутні розробники Доктрини, вчені та експерти Оксана Жилінська (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, науковий редактор книги), Олександра Гуменна (Національний університет "Києво-Могилянська академія"), Андрій Радчук (експерт з питань розвитку фінансової та банківської системи ), Ганна Харламова (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка), Ніна Чала (Національний університет "Києво-Могилянська академія").

Як раніше в ЗМІ заявляли розробники Доктрини збалансованого розвитку "Україна 2030", це документ не політичний і може бути використаний усіма прогресивними, проукраїнськими силами, зацікавленими у розвитку успішної України. У підготовці Доктрини брали участь вчені п'яти провідних університетів України за підтримки об'єднання "Українська Бізнес Ініціатива". Документ передбачає реалізацію комплексу заходів, які дозволять досягти економічного зростання на рівні не менше 10-15% в рік, щоб до 2030 року український ВВП склав 710-750 мільярдів доларів, а Україна увійшла в топ-30 найбільш економічно розвинених країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Доктрина "Україна 2030" стала економічної платформою партії "Основа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути