понеділок, 24 листопада 2014 10:14

Нацбанк продав 14 тонн резервного золота за місяць - ЗМІ

Нацбанк продав 14 тонн резервного золота за місяць - ЗМІ
Фото: business-tv.com.ua

У жовтні 2014 року золотовалютні резерви України скоротилися на 14 тонн золота.

Країна перебуває на межі банкрутства, тому Національний банк України вдається до продажу золотовалютних резервів, пише Українська правда з посиланням на Wirtschafts Woche.

Видання називає кілька факторів, які привели Україну до критичного стану економіки.

Одним із них є війна на Сході України з проросійськими бойовиками. Крім того, країна заборгувала Росії за постачання природного газу.

Також національна валюта зазнала втрат в понад 80% цього року по відношенню до долара. За даними МВФ, країна продала більше третини своїх золотовалютних резервів минулого місяця.

"Економіка сильно пошкоджена і Україна продала більше третини своїх золотовалютних резервів у жовтні, за даними Міжнародного валютного фонду. В кінці місяця (жовтня), у країни як і раніше було 26 тонн золота, що на 14 тонн менше, ніж у вересні, про що свідчать дані МВФ. Чи буде тривати цей тренд в листопаді, поки неясно", - сказано в статті.

В іншій статті цього ж видання "Притиснутий до стіни", автор пише, що в нинішніх кризових умовах Україні залишається лише сподіватися на те, що Захід не залишить її у скруті.

"Україна зможе вижити економічно після втрати промислових зон та природних ресурсів в східній частині країни за масивної допомоги з боку Заходу", - говорить він.

Як відомо, за попередніми даними станом на 1 листопада 2014 року обсяг міжнародних резервів України становив 12,587 мільярдів доларів в еквіваленті.

14 жовтня Нацбанк України поліпшив оцінку золотовалютних резервів станом на 1 жовтня на 185 млн доларів - до 16,385 млрд доларів.

Як повідомлялося, золотовалютні резерви Нацбанку в серпні зменшились на 142 млн доларів, або на 0,9%, а з початку року зменшились на 4,488 млрд доларів, або на 21,9%, до 15,928 млрд доларів.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк продав 14 тонн резервного золота за місяць - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути