вівторок, 14 липня 2020 04:14

Нацбанк планує відмінити для українців "кредитні канікули"

Нацбанк планує відмінити для українців "кредитні канікули"
Хочуть відмінити "кредитні канікули". Фото: Діло

Нацбанк виступає за перегляд "кредитних канікул" для жителів України через накопичення дисбалансу в банківській системі внаслідок тривалого карантину.

Навесні Нацбанк підтримував ідею "кредитних канікул", а тепер вважає, що з переходом до адаптивного карантину питання слід переглянути, заявила в.о. глави НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

Рожкова також висловила думку, що не всі боржники, які скористалися "кредитними канікулами", зазнавали фінансових труднощів через економічну кризу через пандемії коронавірусу Covid-19.

За її словами, банки України продовжують виконувати оплату за депозитами, що призводить до вимивання ліквідних коштів з фінансових установ через адміністративного регулювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкам заборонили нараховувати пеню

Нагадаємо, раніше Катерина Рожкова припустила, що в останньому кварталі року банки почнуть активну видачу іпотечних кредитів. Вона зазначила, що через коронакрізіса банки знизять ставку, пом'якшать умови і продовжать період дії кредиту на нерухомість.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк планує відмінити для українців "кредитні канікули"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути