вівторок, 20 липня 2021 12:23

Нацбанк скасував обмеження на купівлю валюти для бізнесу

З 20 липня бізнес та дрібні підприємці зможуть купувати іноземну валюту без подання документів. Встановили ліміт на день у межах €100 тис. в еквіваленті.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Нацбанк планує поступово скасувати вимогу для юридичних та фізичних осіб-підприємців про купівлю іноземної валюти лише під зобов'язання
Нацбанк планує поступово скасувати вимогу для юридичних та фізичних осіб-підприємців про купівлю іноземної валюти лише під зобов'язання

"Зняття вимоги на купівлю валюти під зобов'язання є нашим пріоритетом в частині продовження валютної лібералізації. Ситуація в економіці та на фінансових ринках стабільна. Ми продовжуємо пом'якшувати обмеження. Ми вирішили скасовувати цю вимогу поступово. Це дозволить оцінити вплив кожного такого кроку з лібералізації на стан ринку", – розповів заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Послаблення не матиме впливу на функціонування валютного ринку України, вважають у Нацбанку. Воно розширить можливості бізнесу з управління ризиками та ліквідністю.

Нацбанк планує поступово скасувати вимогу для юридичних та фізичних осіб-підприємців про купівлю іноземної валюти лише під зобов'язання.

З 7 лютого 2019 року Нацбанк встановив вимогу для юросіб та фізосіб-підприємців на купівлю валюти під зобов'язання або підстави.

Повне зняття цієї вимоги передбачено Дорожньою картою скасування валютних обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За перерахунок готівки можна потрапити під банківський моніторинг - НБУ

Починаючи з лютого 2019-го, НБУ скасував близько 40 обмежень на валютному ринку та послабив більшість чинних.

З 28 квітня запрацювали нові вимоги під час переказу коштів. Частину операцій перевірятимуть.

Ідентифікуватимуть платника, якщо переказ здійснили на суму від 5 тис. грн. Банк або фінустанова перевірятимуть його документи, передає Нацбанк.

Водночас зміни не стосуватимуться оплати житлово-комунальних послуг, податків, обов'язкових зборів та платежів. Також сплати кредиту в сумі до 30 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк скасував обмеження на купівлю валюти для бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути