пʼятниця, 28 жовтня 2011 20:07

Нацбанк зобов'язав банки надати дані про свою структуру власності

Нацбанк зобов'язав банки надати дані про свою структуру власності

Національний банк України зобов'язав банки до 17 грудня надати дані про свою структуру власності.

"Банкам до 17 грудня 2011 року подати до територіального управління НБУ за місцезнаходженням банку (банки 1 та 2 груп, банки 3 та 4 груп з місцезнаходженням в Києві та Київській області подають документи в Нацбанк) відомості про свою структуру власності", - вказується в постанові НБУ.

Положення про порядок подання відомостей про структуру власності визначає, серед іншого, вимоги та порядок подання інформації про асоційованих осіб і всіх осіб, через яких здійснюватиметься опосередковане володіння та участі в банку, а також вимоги щодо розміщення на веб-сайті банку інформації про власників банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк заставляє всі банки збирати інформацію про клієнтів

"Структура власності особи є прозорою, якщо інформація, надана Нацбанку і розміщена на веб-сайті банку в мережі інтернет у відповідності до вимог цього положення, дає можливість визначити всі особи, які мають пряму та опосередковану уасть у роботі банку", - наголошується в документі.

При цьому, за порушення вимог цього положення до банків, їх керівників, власників будуть застосовуваться заходи впливу, передбачені законодавством.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк зобов'язав банки надати дані про свою структуру власності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути