Ексклюзиви
вівторок, 07 березня 2017 15:37

На що звертати увагу покупцям квартир у передмісті - експерт

На що звертати увагу покупцям квартир у передмісті - експерт
На що звертати увагу покупцям квартир у передмісті /Фото: ЖК Зенит

У передмісті Києва не будують елітного житла. Через це квадратний метр тут дешевший на 20-30% порівняно зі столицею. Про це розповів у коментарі Gazeta.ua керівник компанії Єврорейтинг Григорій Перерва.

"У столиці найбільшою популярністю користуються смарт-квартири. Такі будують і в передмісті. Але замість 20-25 "квадратів" тут пропонують житло на 35-40 квадратних метрів. Квартири у передмісті приваблюють дешевшими цінами. Однак виникають проблеми з підключенням новобудов до централізованого опалення, водовідведення", - говорить Перерва.

За його словами, більшість новобудов у Київській області належить до економ- та комфорт-класу. У регіоні будують п'яти- і дев'ятиповерхівки. У столиці таких новобудов уже немає.

"Регіональні забудовники відмовляються від централізованого опалення. Тільки п'ять житлових комплексів з 73 в економ-класі залежатимуть від роботи ТЕЦ. В інших - покупцям пропонують індивідуальне (65%) або автономне (28%) опалення. Незалежність від поставок тепла, а в більшості випадків ще й можливість регулювати температуру теплоносія - суттєвий плюс для покупця. Але забудовники рідко в ціну нерухомості включають установку котлів і лічильників", - говорить Григорій Перерва.

За даними ЛУН.ua, у лютому середня вартість квадратного метра у новобудовах столичного передмістя сягнула 11,9 тис. грн.

"У віддалених до 5 кілометрів від Києва новобудовах квадратний метр коштував 12,7 тисяч гривень. За 5-10 кілометрів від столиці - 11,8 тисяч гривень. Якщо далі, то 11 тисяч гривень", - кажуть у компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як забудовники маніпулюють цінами на квартири

У Києві в лютому ціна за квадратний метр в новобудовах зросла з 21,8 тис. грн у січні до 22,3 тис. грн у лютому. Мінімальна вартість "квадрата" зменшилася з 14,7 тис. грн у січні до 14,5 тис. грн у лютому.

За перший місяць 2017 року середня вартість квартир у новобудовах Києва знизилася до 21 800 грн за квадратний метр. Минулого року середня вартість становила 22 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «На що звертати увагу покупцям квартир у передмісті - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути