вівторок, 24 грудня 2013 11:21

На новорічних іграшках у декреті можна заробити 20 тисяч
9

Фото: Фото надане Юлією Тітовою

Ялинкові прикраси цілий рік виготовляє Юлія Тітова.

"У мене тітка працювала на фабриці ялинкових іграшок у Клавдієво під Києвом, - розказує Тітова. - Чоловік каже, що це мені від неї передалося. Щодня вона видувала по 200 іграшок. Один раз взяла мене з собою у цех на екскурсію. Я їй заздрила, бо в неї Новий рік триває усі 365 днів".

Шити ялинкові прикраси почала позаторік.

"Умов, щоб робити скляні новорічні кульки, у мене нема. Тому почала шити, коли пішла у декрет. Поки донька спала, спочатку прибирала і готувала вечері чоловікові. Потім захотілося робить щось більш креативне", - зазначила жінка.

Іграшки продає по 50-400 грн, покупцям розсилає поштою. За рік заробляє на прикрасах майже 20 тис. грн.

"Іграшки шию цілий рік, - говорить Юлія. - Вони багатофункціональні, бо на новорічні і різдвяні свята їх можна повісити на ялинку, а цілий рік використовувати як брелок до сумки, ключів чи мобільного телефону".

Розповідає, торік усі масово замовляли яскравих в'язаних та пошитих з тканини змійок.

"Щоб іграшки гнулися і закручувалися, усередину вкладала дротики. Цього року усі заморочилися на конях, бо у 2014-му матимемо рік Коня за китайським гороскопом. Шию їх великими і малими, різнобарвними та однотонними. Одну колекцію випустила у кольорових шарфах, іншу - з різнобарвними гривами. Одним очі роблю з ґудзиків, іншим - з бісеру. Деякі шию з розмальованої тканини. Вони виходять самодостатні, не варто оздоблювати прикрасами чи вишивкою".

Клієнти із задоволенням купують сніговики, зірочки, діди морози, балерини, черевички і туфельки, ведмедики і їжачки, а також сердечка, зірочки, дзвіночки і пташки.

"Користуються популярністю також пошиті з тканини фрукти: апельсини і вишеньки. Кожна робота ексклюзивна, - запевняє майстриня. - Усі наповнюю ватою. Одні оздоблюю мереживом і вишивкою, інші - ґудзиками і бісером. Насправді іграшки можна творити з усього, що попаде під руку – картону, тканини, вати, ниток, лампочок, жолудів і шишок, сушених фруктів і навіть солоного тіста".

Зараз ви читаєте новину «На новорічних іграшках у декреті можна заробити 20 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути