вівторок, 27 листопада 2012 12:13

На митників знову поскаржилися: тисячі тонн бензину застрягли на кордоні

На митників знову поскаржилися: тисячі тонн бензину застрягли на кордоні
"Ромпетрол-Україна" заявила, що продовжує зазнавати труднощів. Фото: publics.bg

ТОВ "Ромпетрол-Україна" (Одеса) продовжує зазнавати труднощів з митним оформленням бензинів, імпортованих з НПЗ Petromedia (Констанца, Румунія) на український ринок.

Про це сьогодні заявила прес-служба компанії.

"Поставки високоякісного румунського палива в Україну фактично заблоковані", - зазначили в Rompetrol.

Згідно з даними компанії, станом на понеділок в Херсонському порту пребувало близько 15 тис. тонн бензину А-95, який вже протягом трьох тижнів (з 7 листопада) очікує митного оформлення.

Як зауважили в Rompetrol, представники митних органів заявили про необхідність перевірити якість імпортованого палива. Відповідні проби Держмитслужба відібрала 13 листопада, а на їх аналіз законодавством відводиться до 30 днів (з можливістю продовження до 45 днів).

"Подібні терміни затримки палива в портових терміналах роблять поставки якісних румунських бензинів на український ринок збитковими і приведуть до їх припинення. Це може дестабілізувати ринок нафтопродуктів південного сходу України, на якому Rompetrol задовольняє понад 50% потреби в якісних автомобільних бензинах", - резюмували в компанії.

Rompetrol вважає безпідставними претензії до якості своїх нафтопродуктів, які реалізуються в Румунії, Молдові, Болгарії, Іспанії, Франції та інших країнах Євросоюзу. На ринку України паливо Rompetrol реалізується в мережах Socar, Shell, "ОККО", іншими операторами преміум-сегмента.

Як повідомлялося, опитування нафтотрейдерів, проведене в період з 5 по 11 листопада, показав, що органи Державної митної служби знову затримали оформлення бензинів для окремих імпортерів. Зокрема, затримки з оформленням стосувалися компаній Socar Energy Ukraine, Rompetrol і "КЛО".

Раніше, з 19 по 23 жовтня, органи Держмитслужби також призупиняли оформлення імпортних бензинів. Тоді з проблемою зіткнулися "ОККО", WOG, "Паралель", "Асі-ойл", "КЛО", інші великі постачальники палива.

На думку Асоціації операторів ринку нафтопродуктів України, затримки в оформленні імпортних бензинів можуть створюватися для впровадження на ринок спецімпортера, що володіє ексклюзивним правом оформлення на митниці.

Держмитслужба спростовує інформацію про будь проблемах, пов'язаних з процедурою митного оформлення імпортованих у країну бензинів.

Зараз ви читаєте новину «На митників знову поскаржилися: тисячі тонн бензину застрягли на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути