середа, 28 жовтня 2020 16:08

На IT-спеціалістів шалений попит: відкрито 6 тис. вакансій

На IT-спеціалістів шалений попит: відкрито 6 тис. вакансій
За пів року попит на айтішників зріс удвічі. Фото: pexels.com

2020 року в Україні різко зріс попит на ІТ-фахівців. Наразі кількість відкритих вакансій досягла майже 6 тис. Це найбільший показник за останні 3 роки.

Так за пів року попит на айтішників зріс удвічі. Порівняно з вереснем минулого року – на 20%, а з аналогічним періодом 2018 року – на 35%. Про це йдеться в дослідженні компанії GlobalLogic, передає Investory News.

За результатами дослідження, найзатребуванішими стали frontend-розробники – у вересні була 731 вакансія. Експерти вважають, що це пов'язано з цифровою трансформацією та переходом бізнесу в онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого шукають роботодавці: назвали найзатребуваніші сфери

Також відзначають стрибок відкритих позицій у BigData. У вересні відкрили 20 пропозицій, тоді як середній показник останні 3 роки був на рівні 3-4 позиції на місяць.

Популярними залишаються фахівці NET, Java, Python і C++ для Senior і Middle-позицій.

Водночас популярність IT-спеціальності у ВНЗ також зростає. З 2018 року кількість абітурієнтів, які обрали цю сферу, збільшилася на 20%. Цього року вони становили 15% від усіх, хто подав документи до вишів.

Усе більше працівників шукають роботу на відстані або з гнучким графіком. Таким пошукачам пропонують виконувати обов'язки графічних дизайнерів, аналітиків, учителів та адміністраторів.

Зараз ви читаєте новину «На IT-спеціалістів шалений попит: відкрито 6 тис. вакансій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути