вівторок, 01 лютого 2022 17:54

На держпідприємствах запровадять накопичувальні пенсії. Назвали розмір відрахувань

На держпідприємствах запровадять накопичувальні пенсії. Назвали розмір відрахувань
Накопичувальні пенсії Фото: https://ukr.media

Держпідприємствам пропонується забезпечити щонайменше 50% своїх працівників відрахуваннями розміром 2% від їхніх зарплат до недержавних пенсійних фондів.

Міністерство соціальної політики запропонувало Кабміну підтримати ініціативу щодо запровадження накопичувальних пенсій на всіх підприємствах із держчасткою розміром понад 50%. Про це йдеться в листі міністерства до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, що є у розпорядженні LIGA.net.

Підприємства мають включити до своїх фінансових планів на 2023 рік витрати на сплату таких пенсійних внесків.

"Реалізацією такої ініціативи для працівників підприємств державного сектору економіки буде забезпечено додаткове джерело доходу за умови виходу на пенсію завдяки пенсійним коштам, накопиченим на їхніх індивідуальних пенсійних рахунках", – йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо немає недержавних накопичень, пенсії не буде - глава Мінфіну

Ініціатива сприятиме розвитку накопичувального пенсійного забезпечення загалом, впевнені у Мінсоцполітики.

"Це сприятиме збільшенню кількості внутрішніх інвесторів із довгостроковим прогнозованим інвестиційним ресурсом для економічного зростання України", - йдеться у листі.

У грудні минулого року Кабінет Міністрів затвердив експериментальну програму із запровадження накопичувальних пенсій на держпідприємствах. Експеримент обмежується тими компаніями, які будуть продані приватному інвестору за програмою великої приватизації.

2 червня Кабмін ухвалив постанову про створення робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення. Уряд працює над впровадженням другого рівня пенсійної системи. Вона передбачає зниження податків, які платять українці в бюджет. Податки спрямовуватимуть на особисті пенсійні рахунки людей, де інвестуватимуться та примножуватимуться. Так само не буде жодних додаткових нарахувань для бізнесу. Після виходу на пенсію людина отримає свої кошти. Це буде додатковий дохід до державної солідарної пенсії. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «На держпідприємствах запровадять накопичувальні пенсії. Назвали розмір відрахувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути