Ексклюзиви
четвер, 03 червня 2021 11:53

Накопичувальна пенсія: як рахуватимуть

2 червня Кабмін ухвалив постанову про створення робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Автор: Олена Луценко
  Податки будуть спрямовуватися на особисті пенсійні рахунки людей
Податки будуть спрямовуватися на особисті пенсійні рахунки людей

"Уряд активно працює над впровадженням другого рівня пенсійної системи. Вона передбачає зниження податків, які зараз платять українці в бюджет. Податки спрямовуватимуться на особисті пенсійні рахунки людей, де інвестуватимуться та примножуватимуться. Так само не буде жодних додаткових нарахувань для бізнесу. Після виходу на пенсію людина отримає свої кошти, і це буде добрий додатковий дохід до державної солідарної пенсії", - заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасували примусове переведення пенсій на банківські картки

Середній розмір пенсії в Україні станом на 1 квітня 2021 року сягає 3,7 тис. грн. Соцвиплати отримує 11,1 млн пенсіонерів. Від 1 березня 2021 року пенсії українців проіндексували на 11% - мінімальне підвищення становило 100 грн, але в середньому пенсії мали зрости на 308 грн. Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

В Україні діє солідарна пенсійна система. За нею пенсіонери отримують виплати, відраховані з доходів працездатного населення. Накопичувальна система передбачає щомісячні обов'язкові відрахування із заробітної плати працівника, які він отримає потім у вигляді пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Накопичувальна пенсія: як рахуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути