вівторок, 12 червня 2007 16:54

На 20% подорожчав хліб у Дніпропетровську

На 20% подорожчав хліб у Дніпропетровську

Ціна на хліб у Дніпропетровську в середньому збільшилася на 20% - на 20-30 копійок. Найдешевший хліб коштує 1,50 грн, найдорожчий хліб з борошна вищого ґатунку продають за 2,50 грн.

Виробники хлібу пояснюють підвищення вартості хліба зростанням цін на муку. Так, з початку року, за словами виробників, вартість муки зросла на 20%. Якщо в січні поточного року тонна борошна вищого ґатунку коштувала 1280 грн, то зараз цю ж муку вони купують за ціну у межах 1650 грн.

Також виробники хліба скаржаться на те, що подорожчали дріжджі, цукор і маргарин.

Минулого тижня перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Григорій Вербицький пообіцяв, що ціна на хлібобулочні вироби підвищуватися не буде.

 

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва у вівторок заявила журналістам, що в найближчі 3-4 дні адміністрація вислухає пропозиції від підприємств, що випікають хліб. Вони зараз ведуть розрахунки, щоб вийти на ту вартість хліба, яка була до останнього підвищення.

- У нас є узгоджені реальні механізми, - заявила Дєєва.

Обладміністрація, за її словами, вивчає чинники, що призвели до підвищення вартості ціни на хліб, а також проводить зустрічі із зернотрейдерами, виробниками і власниками підприємств, які випікають хліб, для стабілізації ціни, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «На 20% подорожчав хліб у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути