неділя, 14 квітня 2013 17:13

МВФ радить Україні розпродати зайві держбанки

МВФ радить Україні розпродати зайві держбанки
Фото: Reuters

Україні слід було б скоротити кількість державних банків. Про це заявив представник Міжнародного валютного фонду в країні Макс Альєр.

Він нагадав, що Україна під час кризи націоналізувала декілька фінансових організацій, завдяки чому кількість держбанків зросла до чотирьох. Зараз, вважають в МВФ, державі стільки фінансових організацій не потрібно, пише Економічна правда.

Які саме банки пропонує продати фонд, Альєр не уточнив. Під час кризи за рахунок держави були врятовані "Укргазбанк", банк "Київ" і банк "Родовід". Крім того, уряд володіє Ощадбанком, що відділився в 1991 році від Ощадбанку СРСР.

Український уряд ще в 2011 році заявляв, що хотів би позбутися придбаних під час кризи фінансових організацій. Чиновники планували, що "Укргазбанк" і "Київ" можуть бути продані протягом двох-трьох років, а "Родовід" - через п'ять років.

Всього Україна під час кризи витратила на скупку банків майже 26 мільярдів гривень (близько 3,2 мільярда доларів). З цієї суми найбільше (12,4 мільярда гривень) отримав "Родовід". Укргазбанку було виділено 9,8 мільярда гривень, "Києву" - 3,6 мільярда.

Нагадаємо, з 27 березня до 10 квітня в Україні працювала місія місія МВФ , яка приїхала для діалогу з владою щодо можливого підписання кредитної угоди за програмою stand-byобсягом близько 15,4 млрд грн.

Востаннє місія МВФ відвідувала Київ 29 січня-12 лютого.

Зараз ви читаєте новину «МВФ радить Україні розпродати зайві держбанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути