субота, 28 квітня 2012 09:19

МВФ приїде в Україну 21 травня

МВФ приїде в Україну 21 травня
Макс Альєр: Місія МВФ під керівництвом пана Кріса Джарвіса відвідає Україну в період з 21 по 28 травня. Фото: regnum.ru

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) під керівництвом Кріса Джарвіса відвідає Україну з 21 по 28 травня.

Відповідну заяву 27 квітня в Києві зробив постійний представник Фонду Макс Альєр, передає прес-служба МВФ в Україні.

"Місія МВФ під керівництвом пана Кріса Джарвіса відвідає Україну в період з 21 по 28 травня для завершення дискусій в рамках консультацій за статтею IV статей угоди з МВФ за 2012 рік", - сказано в заяві.

Нагадаємо, 26 квітня, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна не буде "вимолювати" кредити у МВФ, але переговори веде далі.

Зазначимо, 22 квітня віце-президент Світового банку Філіп Ле Уеру заявив, що Україна не так гостро потребує грошей МВФ, тому неотримання нового траншу не критично. Причому, країна не повинна бездумно виконувати вимогу фонду про підвищення газових тарифів, адже це вдарить по соціально незахищеним громадянам.

Раніше президент Віктор Янукович заявляв, що Україні вкрай потрібні кредити МВФ. Водночас вищі державні чиновники, в тому числі Азаров і віце-прем'єр Сергій Тігіпко, неодноразово заявляли, що навіть якщо Україні не вдасться домовитися з МВФ про відновлення співпраці, країна в 2012 році впорається і без кредиту МВФ.

У свою чергу, перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що транш від МВФ Україні затримується через невирішені питання реструктуризації НАК "Нафтогаз України" і підняття тарифів. Хорошковський також заявляв, що позиція МВФ щодо підвищення тарифів на газ в Україну залишається жорсткою.

У кінці грудня 2011 року голова Національного банку України Сергій Арбузов говорив про те, що для України дуже важливо отримати черговий транш кредиту від МВФ, але не через те, що не вистачає коштів, а для того, щоб дати маяк інвесторам, що МВФ працює в цій країні. Разом з цим Арбузов пояснив, що НБУ не витрачає гроші МВФ, а підтримує за рахунок цих коштів, платіжний баланс.

Зараз ви читаєте новину «МВФ приїде в Україну 21 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути