понеділок, 28 листопада 2011 09:18

МВФ позичить Італії 600 мільярдів євро, щоб уникнути краху єврозони - джерело

МВФ позичить Італії 600 мільярдів євро, щоб уникнути краху єврозони - джерело

Міжнародний валютний фонд (МВФ) може відкрити Італії кредитну лінію обсягом 400-600 млрд євро.

Про це повідомила італійська газета La Stampa з посиланням на неназвані джерела.

За даними видання, кредит може бути наданий під 4-5% річних. Це дасть можливість Італії отримати перепочинок у боротьбі з настроями інвесторів, що постійно погіршуються. Місія МВФ має відвідати Рим найближчими днями.

Прибутковість італійських 6-місячних облігацій досягла в п'ятницю на аукціоні 6,5% - проти 3,535% на аукціоні місяць тому. Дворічні папери досягли прибутковості в 7,83%, свідчать дані агентства Bloomberg. Короткострокові запозичення стали обходитися Риму дорожче, ніж Греції.

Прибутковість італійських 10-річних паперів становила в п'ятницю, за даними агентства, 7,32%, іспанських - 6,72%. Таким чином, Італія ризикує втратити доступ до ринкового фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк недостатньо захищається від кризи, що насувається - експерт

Новий уряд Італії готує додаткові заходи з консолідації бюджету і пожвавлення економічного зростання, щоб переломити настрої на ринку.

Наприкінці минулого тижня свою підтримку Риму висловили також лідери Франції та Німеччини. Згідно із заявою канцлера Ангели Меркель і президента Ніколя Саркозі, "крах Італії неминуче призведе до кінця євро, зупинивши процес європейської інтеграції, і призведе до непередбачуваних наслідків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після кризи Європа зовсім по-іншому дивитиметься на Україну - експерт

Італійський бюджет має первинний профіцит, що дає можливість Риму скорочувати борг, а основна частина держборгу країни припадає на довгострокові зобов'язання, що робить мінімальним вплив на нього поточних коливань прибутковості. Обсяг ринку облігацій Італії наближається до 2 трлн євро і є одним з найбільших в Європі. Однак інвестори, втрачаючи довіру до єврозони, зараз звертають все менше уваги на фундаментальні фактори.

Зараз ви читаєте новину «МВФ позичить Італії 600 мільярдів євро, щоб уникнути краху єврозони - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути