субота, 26 грудня 2020 11:05

Можуть витратити захмарну суму: які подарунки українці роблять на свята

Можуть витратити захмарну суму: які подарунки українці роблять на свята
Свято виникло у Великобританії. Фото: pexels.com

Щороку 26 грудня відзначають День подарунків. Свято виникло у Великій Британії і з часом поширилося світом. Цього дня магазини зазвичай влаштовують розпродажі.

Gazeta.ua запитала українців, що вони будуть дарувати на свята та скільки грошей витратять.

Олександр Редько, Бориспіль Київської обл.:

"Зазвичай виділяю на подарунки великий бюджет, виходить до 10 тисяч гривень. Але цьогоріч довелося затягнути паски через карантин, кризу. Тож мої рідні отримають подарунки на суму 5 тисяч. Моя б воля - дарував би щось усім, з ким спілкуюся. А так доводиться лише батькам, брату та подружці. На Новий рік мама отримує від мене кухонні гаджети, батько - якесь гаражне приладдя, а брат - одяг від улюбленого бренду. Подружці – косметику, щось солоденьке. Впевнений, що це оптимальний варіант", - каже він.

Оксана Макей, Вінниця:

"На подарунки витратила кошти, які заощаджувала протягом останніх двох місяців. Приблизно - 3 тисячі. Дарувати буду двом донькам, зроблю невеличкі презенти для колег. Зазвичай дарую гроші і солодощі", - говорить Оксана.

Віталіна Підлубна, Київ:

"Сума залежить від того, кому я роблю подарунки. Можу витратити взагалі захмарні гроші на подарунок для людини, яка мені важлива. Якщо чоловіку, то це обов'язково має бути щось статусне. Колегам і друзям дарую рідко. Маленькі дрібнички не вважаю за подарунок. Для сім'ї - а це мама і сестра - можу купити щось із парфумерії, косметики. Сестра полюбляє новий одяг, тому що це досить практично і в той же час приємно", - розповіла Віталіна.

Олександр Петренко, Бровари Київської обл.:

"Виділив на подарунки 1500 грн. Дарувати буду сім'ї, найближчим родичам. Дітям придбав іграшки. А так – одяг, сувеніри. Комусь смачні цукерки чи дорогий алкоголь", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт з етики розповіла, як обирати подарунки до свята

Подружжя Мельник Ольга та Андрій, Київ:

"На подарунки пішло 6 тисяч. Купили одяг, солодощі й подарункові набори з "Гаррі Поттера" для діточок, бабусі – нові окуляри, брату – портативну акустику. Друзям не даруємо ніколи", - додали вони.

Вікторія Сребнюк, Київ:

"Цьогоріч витратила 5800 гривень. Зазвичай дарую мамі, тату, своєму хлопцю. Деякім одногрупникам роблю невеличкі подарунки, до 200 гривень. В основному це одяг, солодощі, дівчатам - косметику, новорічні прикраси", - зазначила Вікторія.

Анастасія Кравчук, Новоград-Волинський:

"Цьогоріч на подарунки я витратила більше 5 тисяч, але планую купувати ще. Готую подарунки для сім'ї та хлопця. Мамі подарую ювелірні прикраси, ми часто обмінюємось на Новий рік коштовностями. Це вже як традиція. Батько і хлопець отримають шкіряні рукавички, бабуся – електричний чайник, який вона давно хотіла", - розповіла Анастасія.

Цієї новорічної ночі не варто дарувати халати, піжами, рушники, тапки, мобільні телефони і гаманці, а також усього, що підкреслює багатство і статус.

Зараз ви читаєте новину «Можуть витратити захмарну суму: які подарунки українці роблять на свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути