пʼятниця, 27 квітня 2012 20:40

"Може бути й 13 мільярдів, але хай держава дасть перелік об'єктів" - голова ФДМ

"Може бути й 13 мільярдів, але хай держава дасть перелік об'єктів" - голова ФДМ
Голову ФДМ не лякає обсяг грошей, які планує отримати від них уряд. Фото: noviny.su

Голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко прокоментував інформацію про те, що Мінфін очікує отримати від ФДМ мінімум 13-14 млрд. грн. у цьому році.

"Що стосується 13-14 мільярдів, до нас ця інформація не доходила. У новій програмі приватизації вже зафіксована інша процедура відбору об'єктів великої приватизації на наступний рік, – говорить посадовець. – Якщо це буде йти паралельно, то тоді одночасно з обсягом, який запланується, уряд має зафіксувати перелік об'єктів, які дадуть цей обсяг. Може бути й 13 мільярдів, але має бути перелік об'єктів, які можна продати і які принесуть ці гроші".

Тому, за словами Рябченка, їх не лякає обсяг грошей, які планує уряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 5 млрд. грн. приніс до держбюджету ФДМ за чотири місяці

"Нас хвилює конкретний перелік об'єктів, який буде нам наданий. Бо у Фонду держмайна не існує в управлінні об'єктів, крім "Турбоатома" й "Одеського припортового заводу", які були б вагомі в ціні. Тому всі інші об'єкти, якщо там великі плани в уряду, повинні бути передані від інших міністерств на приватизацію Фонду", – зазначив Рябченко.

Він також додав, що ФДМ обов'язково підтримає наданий перелік.

"Вибір об'єктів – це державна політика, яка повинна здійснюватися галузевими органами управління. Саме вони визначають політику в галузі. Якщо вони вже дійшли до того, що треба це підприємство виставляти на пошук інвестора, то ми завжди підтримаємо їхню ініціативу", – підкреслив голова ФДМ.

Зараз ви читаєте новину «"Може бути й 13 мільярдів, але хай держава дасть перелік об'єктів" - голова ФДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути