пʼятниця, 27 квітня 2012 18:36

"Інвестори тричі відмовлялися купувати завод "Ізумруд" – Рябченко

"Інвестори тричі відмовлялися купувати завод "Ізумруд" – Рябченко
Уже кілька років продаж "Ізумруду" для Фонду держмайна є справжнім головним болем. Фото: vsekommentarii.com

Пошук покупця для Цілісного майнового комплексу Київського державного підприємства "Ізумруд" триває вже не один рік через непрозору конкуренцію в сфері обробки дорогоцінного каміння.

Про це заявив голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко на прес-конференції.

"На відміну від великої приватизації, продаж таких об'єктів, як завод "Ізумруд" – дуже складний, – говорить посадовець. – Це вже вчетверте ми намагаємося знайти інвестора на цей завод. Попередні три конкурси успішно провалилися. Бо навіть той покупець, який казав, що його все задовольняє і він його купує, документи на самий конкурс не подав".

За словами Рябченка, уже кілька років продаж "Ізумруду" для Фонду є справжнім головним болем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна удвічі зменшив ціну ювелірного заводу

"Загалом це середовище, конкуренція в сфері обробки дорогоцінного каміння – не дуже прозора. Щось складне в них там відбувається… От кожного разу, коли зривалися попередні три наші конкурси, щоразу при розмові з покупцями вони знаходять якісь негаразди. Мовляв, їм сказала там певна команда неукраїнської національності, які в Києві тут працюють, що там щось погане і взагалі краще їм у цю справу не лізти. Після чого три компанії відмовилися", – розповів голова Фонду держмайна.

У зв'язку з цим, у ФДМ дуже обережно ставляться до продажу "Ізумруда", адже "такий бізнес, як ювелірний – не може бути виконаний не професіоналами".

"Під час конкурсу ми прописуємо умови, що це має бути професійна ювелірна компанія, яка займається саме цим бізнесом. Адже завод "Ізумруд" – це огранювання дорогоцінного каміння. Україна ж підписала міжнародні угоди по алмазах і ми тепер є учасниками цих угод, взяли на себе певні зобов'язання. Тому ми всі ці зобов'язання прописуємо в умовах конкурсу", – зауважив Рябченко.

Зараз ви читаєте новину «"Інвестори тричі відмовлялися купувати завод "Ізумруд" – Рябченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути