Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2015 11:33

Москва стурбована наміром МВФ змінити правила заради України

Москва стурбована наміром МВФ змінити правила заради України
Антон Сілуанов. Фото: slon.ru

Росія стурбована поспішністю, з якою Міжнародний валютний фонд змінює правила кредитування в інтересах України.

Про це заявив журналістам глава Мінфіну РФ Антон Сілуанов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Росія не хоче, щоб Україна залишилася без фінансової підтримки у важкій ситуації. Однак ми стурбовані тим, що внесення змін у політику фонду форсується в контексті дуже політизованого питання про реструктуризацію українського боргу", - сказав він.

При цьому, на його думку, навіть під змінені правила Україна не підпадає, оскільки навіть не намагалася домовитися з Росією про реструктуризацію.

"Нова політика фонду передбачає, що фонд буде кредитувати країну, яка має прострочення перед офіційним кредитором, тільки в тому випадку, якщо країна сумлінно намагалася, але не змогла домовитися зі своїми офіційними кредиторами. Проте з Росією таких переговорів Україна не вела. Більше того, Україна відмовилася розглядати будь-які альтернативи крім пропозиції зрівняти борг перед Росією з боргами приватним кредиторам", - заявив Сілуанов.

Нагадаємо, що Україна розглядає російські єврооблігації як приватний борг (при їх випуску в 2013 році ці папери на біржі міг купити будь-хто).

Москва ж наполягає на суверенному статусі облігацій (розглядає як борг однієї країни перед іншою), і тому відмовляється брати участь у реструктуризації, вимагаючи повернення коштів у повному обсязі.

Напередодні ЗМІ повідомили, що західні країни мають намір у листопаді змінити правила кредитування МВФ з метою надання фіндопомоги Україні, навіть якщо Київ вчасно не поверне Москві борг.

Зараз ви читаєте новину «Москва стурбована наміром МВФ змінити правила заради України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути