понеділок, 30 січня 2012 14:51

Морожені фрукти і овочі продають за півціни

Морожені фрукти і овочі продають за півціни

На столичному Лук'янівському ринку продавці поспускали ціни на апельсини і мандарини.

" Сьогодні все продаю по 8 гривень за кіло, бо до понеділка воно не долежить, - каже продавець Роман Миколайович. - До того мандарини по 14-16 продавав, апельсини — по 12. Торік, коли морози були, здавав фрукти за півціни у бар на фреші. Вдома діти їдять по кілограму щодня. Морожені — то не порчені. Їсти можна, але зберігати - ні. Як тільки розмерзаються, швидко чорніють і гниють. На смак морожені ще кращі за свіжі. Солодкі, соковиті. Якщо довго на морозі полежали, то можуть бути без смаку зовсім. Ми, продавці, на морози не сильно жаліємось. За день маємо тижневий виторг. Лимони і часник беруть кілограмами".

31-річна Юлія торгує зеленню.

"Кроп і петрушку з сумки не дістаю, бо мерзне моментально. Цибуля твердне за 15 хвилин, базелік скручується і чорніє. Бабушки моркву і буряк тряпками обкутують, але не допомагає. Одне добре, мерзлі овочі трохи важчі за сирі. Бабушка вчора привезла молоко. Льодом за годину братися почало. Якби в скляному бутлі тримала, то мабуть банку розірвало б".

Медом торгує 56-річна Ольга Петрук. Літр — по 60 грн.

"Вчора продала 15 літрів. Купують в основному липовий, бо він найкраще лікує кашель і простуду. До морозу по 3-4 літри продавали. Брали неохоче, а тепер і з чаєм п'ють,і їдять замість солодкого".

Зараз ви читаєте новину «Морожені фрукти і овочі продають за півціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути