Українські фермери підвищили відпускні ціни на моркву.
До 14 березня овоч продавали по 7-12 грн/кг, що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня (4-8 березня). Про це повідомив Obozrevatel.
"Відповідно, незабаром можна буде очікувати й зростання цін у магазинах та супермаркетах", - пишуть.
Учасники ринку пояснюють здорожчання сезонним скороченням пропозиції і підвищеним попитом гуртових компаній і роздрібних мереж.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо два тижні їсти пластівці
Водночас у супермаркетах морква поки що дешевшає, повідомляють.
14 березня великі мережі продають овоч у середньому по 12,03 грн/кг, що майже на 2 грн нижче за середню ціну лютого.
У супермаркетах морква коштує від 9,9 до 16,5 грн/кг.
Національний банк на 15 березня встановив курс долара на рівні 38,68 грн. Євро подешевшав на 13 копійок.
Минулого місяця темп зростання споживчих цін знизився до 4,3%. Гречка подешевшала на 3,1%, а курячі яйця - на 2,8%.
Коментарі