Ексклюзиви
вівторок, 16 квітня 2019 12:44

Молодим фермерам надають дотації до 40 тис. грн

Молодим фермерам надають дотації до 40 тис. грн
Молодим фермерам надають дотації до 40 тис. грн. Фото із відкритих джерел.

У рамках програми держпідтримки сільського господарства молодим фермерам надають дотації з бюджету на розвиток господарства.

Субсидії можуть отримати фермери віком до 35 років. Її виплачують раз на рік у розмірі до 40 тис. грн, заявив заступник міністра аграрної політики Віктор Шеремета.

Уряд виплачує початківцям фермерам субсидію в розмірі 3 тис. грн на 1 га, але не більше 60 тис. грн на одне господарство. Дотації надають протягом 3 років після його створення. Кошти можна витратити на пально-мастильні матеріали, проведення весняно-польових робіт, посівної кампанії, передає Агрополіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пожежі на фермі загинуло 500 тварин

До програми здешевлення кредитів для тваринництва внесли бджільництво. За заявою Шеремети, воно є надзвичайно перспективним напрямом. Держава компенсує відсотки за банківськими кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ. Зокрема, якщо ці кредити використовуються для галузей вівчарства, козівництва, бджільництва, кролівництва, шовківництва і рибництва.

"Важливою метою для уряду та Міністерства аграрної політики є забезпечення сталості державної підтримки. Але, разом із тим, ми реагуємо на виклики галузі та доповнюємо програми новими актуальними напрямами. Зокрема, мова йде про підтримку молодих фермерів, нових фермерських господарств, галузі бджільництва, відшкодування вартості обладнання для шокової заморозки ягід тощо", – повідомив Віктор Шеремета.

Україна від початку маркетингового року з липня 2018-го експортувала 40 млн т зернових, що на 21,2% більше, ніж на цей період торік.

Зараз ви читаєте новину «Молодим фермерам надають дотації до 40 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути