Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 15:06

Минулорічні стихійні лиха і техногенні катастрофи коштували світу $ 218 млрд

Минулорічні стихійні лиха і техногенні катастрофи коштували світу $ 218 млрд

Збиток, завданий світовій економіці природними та техногенними катастрофами, виріс втричі в 2010 році, досягнувши $ 218 млрд.

Про це свідчить дослідження страховика Swiss Re.

Роком раніше аналогічний показник становив $ 68 млрд.

Серед найбільш серйозних катаклізмів минулого року Swiss Re зазначає землетрус на Гаїті і аномальну спеку в Росії, від наслідків якої нібито мерли 56 тисяч людей.

Землетруси, цунамі, виверження вулканів, урагани і повені, а також техногенні катастрофи обійшлися глобальної страхової індустрії в $ 43 млрд, що на 60% перевищує торішній рівень виплат.

Як зазначають аналітики Swiss Re, найбільших втрат зазнали страхові компанії Північної Америки, що постраждала від ураганів. При цьому найбільші фінансові втрати були зафіксовані після землетрусу в Чилі та Новій Зеландії - виплати по них склали $ 8 млрд і $ 4,4 млрд.

Компанія зазначає, що з кожним роком втрати світу від катаклізмів збільшуються у кілька разів. Йдеться не лише про матеріальний збиток. Число жертв катастроф в 2010 році досягло рекорду - 304 тисяч людей, що стало максимальним показником з 1976 року. Роком раніше природні катастрофи забрали життя 15 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Минулорічні стихійні лиха і техногенні катастрофи коштували світу $ 218 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути