пʼятниця, 06 травня 2022 10:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Мережам АЗС дозволили підняти ціни на бензин та дизпаливо

Мережам АЗС дозволили підняти ціни на бензин та дизпаливо
Після підвищення розрахункової вартості мережі АЗС піднімають свої роздрібні ціни і знижують після зниження. Фото: pixabay.com

Міністерство економіки оприлюднило розрахунки середньої вартості бензину та дизельного палива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Чергові дані станом на 2 травня надала НАК "Нафтогаз України".

"Розрахункові ціни для бензину підвищили на 1,64 гривень з 29,55 гривень до 31,19 гривень за літр. Для дизельного палива на 1,97 гривень з 33,66 гривень до 35,63 гривень за літр", - ідеться у повідомленні.

Із урахуванням максимальних націнок вартість бензину на АЗС не може перевищувати 37,69 грн/л, а дизпалива - 42,63 грн/л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді сказали, коли покращиться ситуація з пальним

Уряд регулює роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо. Постановою Кабміну була введена максимальна роздрібна націнка в розмірі 6,5 грн на бензин і 7 грн на дизельне паливо.

Як правило, після підвищення розрахункової вартості мережі АЗС піднімають свої роздрібні ціни і знижують після зниження.

Після повномасштабного військового вторгнення Росії на територію України наша держава втратила майже увесь імпорт пального. Раніше внутрішнє споживання забезпечувалось переважно імпортом дизпального, бензину та скрапленого газу з Білорусі та Росії.

4 травня перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначав, що в Україні через кілька днів уже не буде бракувати пального. Ціни зміняться, однак можливість придбати пальне для автотранспорту буде. На початку воєнного стану в Україні ухвалили потужну податкову й митну реформу та звільнили від митних зборів більшість груп товарів, змогли дати такі умови, що частина бізнесу може працювати фактично на єдиному податку в 2%.

Зараз ви читаєте новину «Мережам АЗС дозволили підняти ціни на бензин та дизпаливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути