субота, 01 жовтня 2011 16:35

Лукашенко хоче продати Медведєву газову трубу за $ 2,5 млрд

Лукашенко хоче продати Медведєву газову трубу за $ 2,5 млрд

Білорусь готова продати "Газпрому" свій пакет акцій "Белтрансгаза" за $ 2,5 млрд. при дотриманні ряду умов. Про це в Молодечно заявив журналістам президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає інформагенство "БЕЛТА".

"Ви знаєте, що "Газпром "цікавить насамперед 50% акцій "Белтрансгаза", які знаходяться у власності Білорусі. Вони готові купити їх за тими ж цінами. (Як і перші 50% акцій - Ред.). За $ 2,5 млрд. Ми абсолютно не проти", -. сказав глава держави.

Він зазначив, що при цьому було обговорено ряд умов.

"Ми не проти, але ми виставляємо свої вимоги", - заявив Лукашенко.

Перша вимога полягає в тому, "щоб по цій трубі завжди в повному обсязі прокачувався газ на Захід". Друга вимога полягає у виході на рівнодохідні ціни на газ.

"Ми пов'язуємо це з єдиними рівнодохідними цінами в Росії та Білорусі. До цього ще підштовхує і Єдиний економічний простір", - заявив президент Білорусі.

Він також зазначив, що не тільки в ході переговорів з главою "Газпрому" Олексієм Міллером, але і під час зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим у Сочі на переговорах обговорювалося питання про рівні умови господарювання суб'єктів в двох країнах.

"В іншому випадку, який був нам сенс вступати до ЄЕП, якщо ми не маємо рівних можливостей, то повинні бути рівні умови", - вважає білоруський лідер.

За його словами, президент Росії погодився з цими аргументами, заявивши про розуміння позиції глави білоруської держави.

Як зазначив президент Білорусі, в цьому ж ключі йшла розмова і з Олексієм Міллером.

"Він мені прямо заявив, що це погоджено з керівництвом Росії, що в майбутньому році Білорусь має право і отримає ціни значно нижче, ніж сьогодні ми купуємо російський газ", - додав Лукашенко.

Раніше повідомлялося, Мінськ готовий віддати контрольний пакет акцій "Белтрансгазу", якщо ціна на газ для Білорусії буде дорівнювати російській.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко хоче продати Медведєву газову трубу за $ 2,5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути