четвер, 01 серпня 2013 17:53

Ліквідатор банку "Таврика" подав позови майже на 3 мільярди

Ліквідатор банку "Таврика" подав позови майже на 3 мільярди
Ліквідатором АТ "Банк "Таврика" подано позови до суду про стягнення заборгованості з боржників на суму близько 2,9 млрд грн. Фото: forbes.ua

Ліквідатор банку "Таврика" подав позови до суду про стягнення заборгованості з боржників на суму близько 2,9 млрд грн.

Про це повідомив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

"З метою забезпечення повернення коштів кредиторам ПАТ "Банк "Таврика", що не гарантуються та не відшкодовуються за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, уповноважена особа здійснює заходи щодо інвентаризації майна АТ "Банк "Таврика" та формує ліквідаційну масу", - сказано у повідомленні.

У фонді зазначили, що для формування ліквідаційної маси уповноважена особа фонду на ліквідацію АТ "Банк Таврика" вживає усіх необхідних заходів щодо повернення дебіторської заборгованості банку, заборгованості позичальників перед банком та повернення майна банку, що перебуває у третіх осіб.

"Всього уповноваженою особою стягнено заборгованість за кредитами на загальну суму більше 8,5 млн грн, що включатиметься до ліквідаційної маси і буде направлено на задоволення вимог кредиторів", - сказано у повідомленні.

Також у фонді повідомили, що з метою стягнення заборгованості з боржників на суму близько 2,9 млрд грн уповноваженою особою направлено 67 позовів до суду.

Нагадаємо, правління Національного банку України (НБУ) 20 грудня 2012 року прийняло рішення про віднесення банку "Таврика" до категорії неплатоспроможних.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідатор банку "Таврика" подав позови майже на 3 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути