Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2020 14:50

Лікарям екстреної допомоги підвищать зарплати до 22 тис. грн

Лікарям екстреної допомоги підвищать зарплати до 22 тис. грн
У 2021 році запровадять індикатори якості роботи "екстренки". Фото: unsplash

Міністерство охорони здоров'я при формуванні бюджету на 2021 рік заклало підвищення зарплат лікарям екстреної медичної допомоги до 22 тис. грн.

Зі слів міністра охорони здоров'я Максима Степанова, тариф надання такого виду медичних послуг залежить від кількості населення в регіоні. Зараз він становить 164 грн на людину.

"На наступний рік ми запропонували, щоб тариф становив 412 гривень. Врахували підвищення зарплат. Зарплата лікаря, за нашими розрахунками, повинна становити близько 21-22 тисяч гривень, водія "швидкої" – не менше 12 тисяч. Крім цього, в кошти заклали весь перелік ліків", – цитує Степанова Finance.ua.

За словами міністра, 2021 року запровадять індикатори якості роботи "екстренки": час доїзду, маршрутизацію пацієнта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік напав на бригаду "швидкої"

"Зараз в Україні вчасно приїжджають до пацієнта тільки в 31 відсотку випадків. Наступного року ми розраховуємо на 60 відсотків, 2022-го – 75, 2023-го – не менше 85. Маємо план реформування екстреної медичної допомоги. Якщо індикатори якості не виконуватимуться, то є відповідні знижуючі коефіцієнти", – сказав міністр.

"Медичних працівників швидкої допомоги включено до переліку медичних спеціальностей, яким буде збільшено оклади втричі. Фельдшери та водії "швидкої" так само, як і лікарі, отримають відповідні надбавки", - повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов у квітні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Лікарям екстреної допомоги підвищать зарплати до 22 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути